Index / Hobby's, Games & Toys / Halfgeleiders gebruikt in computers

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Halfgeleiders gebruikt in computers

Halfgeleiders zijn materialen die niet goed elektrische geleiders of isolatoren zijn. Zij zijn een van de belangrijkste technologieën voor digitale computers. Halfgeleiders zijn de basis van alle moderne elektronische apparaten die circuits gebruiken

AdvertisementHalfgeleiders zijn materialen die niet goed elektrische geleiders of isolatoren zijn. Zij zijn een van de belangrijkste technologieën voor digitale computers. Halfgeleiders zijn de basis van alle moderne elektronische apparaten die circuits gebruiken. Deze materialen werden voor het eerst kennis met het berekenen van vraagstukken in verband met vacuümbuizen gebruikt in de analoge computer op te lossen. Niet alle halfgeleiders goed voor gebruik in computers. Die worden gebruikt in computers moeten zorgvuldig worden gemaakt om gewenste eigenschappen te maken. Materialen wetenschappers zijn hard aan het werk de ontwikkeling van nieuwe halfgeleidende materialen voor gebruik in computers. De elektro ingenieurs zijn ook bezig om nieuwe halfgeleiders te ontwerpen op de computer de prestaties te verbeteren.

Waarom gebruik Semiconductors in Computers?

Semiconductors werden voor het eerst kennis met computers voor gemeenschappelijke problemen in analoge computerapparatuur op te lossen. De meeste van deze problemen zijn gerelateerd aan vacuümbuizen, een fundamenteel onderdeel van analoge computer. De buizen zou vaak lekken, en de gebruikte elektronen in hen overbrengen metalen zou vaak burn-out. Semiconductors heeft geen last van deze problemen. Halfgeleidermaterialen gedrag elektronen in een heel andere manier dan de metalen, waardoor ze om te voorkomen dat burn-out. Unlike vacuümbuizen heeft halfgeleiders niet te warmen gedurende langere tijd voorafgaande aan gebruik. Bovendien vereist zij veel minder ruimte dan een reeks vacuümbuizen. De eerste halfgeleider gebaseerd transistor werd gemaakt in 1947. De eerste geïntegreerde schakeling op basis van halfgeleidertechnologie volgde kort daarna, in 1959.

Halfgeleidermaterialen gebruikt in computers

Niet alle halfgeleiders zijn geschikt voor gebruik in computers. Het materiaal dat de standaard halfgeleider schakelingen geworden silicium. Silicium is het meest voorkomende element in de aardkorst, en is bereikbaar van bijna overal op aarde. Dit maakt silicium goedkoop, waardoor de kosten van computers en andere technologische apparatuur. Sommige computers gebruik maken van andere halfgeleidermaterialen om sneller elektron geleiding snelheden te bereiken. Een voorbeeld is germanium met een kleine concentratie van arseen verontreinigingen. Hoewel dit materiaal bereikt hogere tarieven geleiding, de kostprijs aanzienlijk hoger dan silicium.

Manufacturing Semiconductors voor gebruik in computers

Halfgeleidermaterialen zoals silicium kan alleen worden gebruikt in computers als ze aantonen dat er een goed aanbod van woningen, die een hoge zuiverheid halfgeleidermaterialen nodig. Het maken van deze materialen omvat het gebruik van gespecialiseerde fabricageprocessen. Zuiver silicium wafers worden gesneden van grote kristallen die kunstmatig zijn gekweekt in ovens bij verhoogde temperaturen. Deze kristallen zijn vrij van verontreinigingen die de gewenste eigenschappen van het halfgeleidermateriaal zou schaden. Nadat het kristal is uitgegroeid tot een omvangrijke ingots, zijn dunne wafels gesneden, gepolijst en schoongemaakt. Een van de redenen waarom de kosten van computers blijft dalen is een voortdurende inspanning om het productieproces van halfgeleidermaterialen verbeteren.

Developmental Semiconductors

Wetenschappers zijn voortdurend op zoek naar manieren om halfgeleiders gebruikt in computers te verbeteren. Materialen wetenschappers zoeken naar manieren om de eigenschappen van materialen direct te verbeteren. Zo is het nu gebruikelijk om kleine concentratie onzuiverheid ionen toe geleiding verhogen. Elektrotechnische ingenieurs proberen om halfgeleiders op nieuwe manieren te gebruiken om te verbeteren computerprestaties. Veranderen van de vorm van halfgeleiderinrichtingen kunnen warmte binnen computeronderdelen verminderen, waardoor een snellere en efficiëntere computers. Onderzoekers moeten verbeteringen in prestaties met een stijging van de kosten in evenwicht te brengen bij het overwegen wat is praktisch voor dagelijks gebruik.

Share This Post