Index / Tuin / Good Time te snoeien bomen & struiken

Share This Post

Tuin

Good Time te snoeien bomen & struiken

Struiken en bomen kunnen helpen bij het definiëren van uw tuin en uw totale landschap ontwerp te verbeteren. Hoewel sommige van deze grotere installaties minder zorg nodig hebben dan tuin groenten en bloemen, de meeste vereisen periodieke trimmen en

AdvertisementStruiken en bomen kunnen helpen bij het definiëren van uw tuin en uw totale landschap ontwerp te verbeteren. Hoewel sommige van deze grotere installaties minder zorg nodig hebben dan tuin groenten en bloemen, de meeste vereisen periodieke trimmen en snoeien. Regelmatig snoeien dient om de verschijning van deze planten te verbeteren en kan helpen om bomen en struiken gezond. De beste tijd om te snoeien is afhankelijk van de verscheidenheid aan bomen en struiken in uw landschap.

jaarlijks Snoeien

De beste tijd om de meeste bomen en struiken snoeien is in de late herfst of begin van de zomer, wanneer de planten in te voeren hun slapende fase. Trimmen tijdens deze periode van rust beschermt de bomen van het gebruik van opgeslagen energie om nieuwe groei te vormen voordat het voorjaar warmte komt. Dit is de tijd om uw bomen en struiken, het verwijderen van de lange, overwoekerd takken die deze planten geven een scheve of oneffen uiterlijk vorm te geven. Terwijl de herfst is het beste voor de meeste soorten, sommige bloeiende struiken, zoals bepaalde soorten rozen, vereisen trimmen direct na de bloemen verwelken in de lente. Snoeien direct na de bloei, in plaats van tijdens de rustperiode, voorkomt het verwijderen van overmatige begroeiing dat de oude groei die nodig is voor het vormen van lentebloesems levert.

verjongingssnoei

Hoewel de jaarlijkse snoeien dient om de algemene vorm van struiken en bomen te behouden, sommige planten nodig hebben ernstige snoeien om een ​​gezonde, aantrekkelijke groei te herstellen. Seringen zijn een soort struik die vaak nodig verjonging snoeien om de oude, bosrijke groei die de nieuwe groei overweldigt en er niet in slaagt om gezond bloesems produceren verwijderen. Snoeien korting op alle, maar ongeveer 8 inches van de oude groei in de late winter bevordert een gezonde groei van nieuwe, maar ook de neiging om de bloemvorming voor één of twee jaar te elimineren.

onderhoud Snoeien

Onderhoud snoeien is noodzakelijk gedurende het groeiseizoen. Dit type van het snoeien houdt trimmen weg dood, gebroken of zieke takken en ledematen zodra ze verschijnen. Het afsnijden van de beschadigde vegetatie iets boven het probleemgebied zal helpen ontmoedigen nieuwe schade door ziekteverwekkers en plagen.

Voorzorgsmaatregelen

Desinfecteren van uw ledematen zaag of snoeischaar zal helpen beschermen gezonde bomen en struiken tegen infecties als gevolg van contact met besmette gereedschappen. Verwijder alle bijgesneden vegetatie uit de gebieden onder bomen en struiken om de groei van schimmels en bacteriën dichtbij de basis van planten ontmoedigen. Vermijd het plaatsen van zieke bomen en struiken groei in uw compostbak.

Share This Post