Index / Tuin / Golden Cypress Heesters

Share This Post

Tuin

Golden Cypress Heesters

Golden cipres struiken behoren tot de familie Cupressaceae als afzonderlijke cultivars met geel blad. Deze evergreens zijn speciaal gekweekt voor hun kleuren, het toevoegen van variatie en rente naar een landschapsontwerp. Geschikt voor kleine partij

AdvertisementGolden cipres struiken behoren tot de familie Cupressaceae als afzonderlijke cultivars met geel blad. Deze evergreens zijn speciaal gekweekt voor hun kleuren, het toevoegen van variatie en rente naar een landschapsontwerp. Geschikt voor kleine partijen, tuinders gebruiken gouden cipres struiken als achtergrond planten, borders, specimen planten en hagen.

Golden Fernleaf Cypress

De gouden fernleaf cipres beschikt over glanzend, geel varenachtige naalden op de bovenkant en zijkanten van de struik. De naalden in de richting van het centrum variƫren van geel-groen naar blauw-groen, in het bijzonder wanneer ze groeien in de schaduw omstandigheden. Gemakkelijk gekweekt in zon tot halfschaduw, de gouden fernleaf cipres geeft de voorkeur aan vochtige, goed gedraineerde grond. Deze cipres, ook wel bekend als Chamaecyparis obtusa 'Tetragona Aurea, "groeit tot 5 voet lang en 3 voet breed, maar in een zeer traag tempo. De ongeschoonde vorm lijkt op die van een rechte piramide.

Golden Hinoke Cypress

De gouden hinoke cipres is een snelle groeier, met maximaal 12 inches van nieuwe groei per jaar, volgens de North Carolina State University. Ook bekend als Chamaecyparis obtusa 'Crippsii, "dit cipressen en beschikt over een brede, rechte piramide vorm met losse open takken. De luchtige, heldere gouden gele bladeren groeit uit de verspreiding van takken, met het interieur gebladerte resterende een donkerdere groene kleur. Wanneer ze groeien in vochtige, goed gedraineerde grond, de gouden hinoke cipressen bereikt een hoogte van 10 voet en een breedte van 4 voet.

Golden Mop Falsecypress

Golden mop cipres en de Chamaecyparis pisifera "Golden Mop," de Gouden Mop falsecypress heeft lichte gele loof wanneer ze groeien in volle zon. Deze gouden cipres is een populaire dwerg te verlenen, volgens de Washington State University Clark County Extension. De curve takken naar de grond, waardoor het lijken op een grote mop. Wanneer ze groeien in licht zure, goed gedraineerde grond, kan de Golden Mop falsecypress 6 voet lang en 4 voet dwars te bereiken. Hoewel droogte tolerant, het Clark County Extension beveelt het gebruik van een dikke laag mulch rond de basis tijdens de zomer.

Golden Threadleaf Falsecypress

De kwekerij handel kent de gouden threadleaf falsecypress voor zijn gele kleur. Wetenschappelijk bekend als Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea, "dit cipres features gouden naalden die de afhangende takken geven het uiterlijk van huilen. De dichte gebladerte voegt belang is voor een landschap. Left ongetrimde, kan de gouden threadleaf falsecypress oplopen tot 20 voet lang en 15 voet breed. De cipres geeft de voorkeur aan volle zon en een beplanting locatie beschut tegen sterke wind.

Golden Rider leylandcipres

The Golden Rider leylandcipres vormt een zuilvormige tot vorm van ongeveer 10 voet in hoogte piramidale na 10 jaren van groei. Met het potentieel bereiken 35 voet lang, de leylandcipres is een van de grootste cipressen. The Clark Uitbreiding van de Provincie wijst naar deze cultivar als een van de beste gouden leylandcipres cultivars. Vaak gebruikt voor hedging, de Golden Rider Leyland is winterhard en tolerant ten opzichte van een verscheidenheid van de bodemgesteldheid. De gouden kleur is het best ontwikkeld wanneer de cypres wordt geteeld in volle zon.

Share This Post