Index / Cars / GMC Diesel Oil Change Instructions

Share This Post

Cars

GMC Diesel Oil Change Instructions

Veranderen van de olie in een GMC diesel lijkt op het veranderen van de olie in een personenauto. Het grootste verschil is de diesel kost meer olie en het oliefilter is groter in omvang dan een standaard oliefilter. De olieverversingsintervallen in e

AdvertisementVeranderen van de olie in een GMC diesel lijkt op het veranderen van de olie in een personenauto. Het grootste verschil is de diesel kost meer olie en het oliefilter is groter in omvang dan een standaard oliefilter. De olieverversingsintervallen in een diesel zijn minder frequent. Vervang de olie om de 6000 mijl om te voorkomen dat afbraak van de oude motorolie. Dit zou slechts een half uur duren, want alles is gemakkelijk te bereiken.

Wat je nodig hebt

drain pan

Toenemende moersleutel

Oliefiltersleutel

Oliefilter

15 qts. 15W-30 motorolie

schone handdoek

Giet de olie, filter vervangen

Zoek het oliecarter onder de motor. Plaats een opvangbak onder de olie pan.

Draai de aftapplug met een moersleutel. Laat de olie in de pan. Dan draai de aftapplug.

Schroef het oliefilter zitten net voor de afvoer pan, met behulp van een oliefiltersleutel. Zorg ervoor dat u uw opvangbak onder het filter; wat olie zal weglopen rond het filter. Plaats het filter met de afgewerkte olie u verzameld. Gooi deze op de juiste manier.

Dep schone motorolie rond de pakking van het nieuwe oliefilter. Dit zal het filter makkelijker te verwijderen tijdens de volgende olie verandering te maken. Dit zal ook helpen om de pakking om de olie filterhuis af te dichten.

Giet 1 qt. van olie in het oliefilter. Dit zal helpen om een ​​droge start te voorkomen.

Schroef het oliefilter om de olie filterhuis met de hand vast. Gebruik geen sleutel-scherpen, omdat dit zou het schroefdraad op het filter.

Add New Oil

Open de kap om de motorruimte. Schroef de olievuldop op het carter. Trek de motorolie peilstok uit de buis. Veeg de peilstok schoon met een schone handdoek. Plaats deze aan de kant.

Giet in 12 qts. van 15W-30 motorolie in het carter. Controleer het peil door het invoegen van de peilstok in de buis en trek weer uit. Controleer het niveau tegen de markeringen op de peilstok. Giet de olie in de motor op 1/2 qt. intervallen totdat het niveau aangeeft vol.

Start de truck en laat het een looptijd van vijf minuten. Schakel de truck uit en controleer de olie na vijf minuten van het toestaan ​​van de motor te koelen.

Hints

Wees uiterst voorzichtig bij het werken onder de truck. Zorg ervoor dat de handrem is ingesteld en het voertuig op een vlakke ondergrond.

Neem contact op met recycling center of auto-onderdelen op te slaan over het verwijderen van afgewerkte olie en oliefilter.

Share This Post