Index / Cars / GM Katalysator Problemen

Share This Post

Cars

GM Katalysator Problemen

Hoewel GM auto's als geheel niet waarschijnlijk meer dan enig ander merk katalysator falen ervaren, heeft het bedrijf onlangs begonnen met het horen van klachten van voortijdige converter falen op een aantal 2001 en 2002 Impala, Monte Carlo, Buick Re

AdvertisementHoewel GM auto's als geheel niet waarschijnlijk meer dan enig ander merk katalysator falen ervaren, heeft het bedrijf onlangs begonnen met het horen van klachten van voortijdige converter falen op een aantal 2001 en 2002 Impala, Monte Carlo, Buick Regal en Grand Prix auto's (W- Platform). Dit falen veroorzaakt een slechte brandstofverbruik, oververhitting van de motor en vermogensverlies dan 35 mph. Misschien nog erger dan de converter falen zelf is de sensor storing die soms trucjes de computer te laten geloven dat alles goed is.

Converter Functie

Een katalysator is een klein doosje in de uitlaatpijpen van alle moderne benzinemotoren geïnstalleerd. Dit apparaat maakt gebruik van het energieverlies van passerende uitlaatgassen super-warmte een koolstof-metallische matrix aan temperaturen benaderen of overschrijden 1000 graden Fahrenheit, die dan samenwerkt met daaropvolgende gassen hun meest schadelijke componenten voordat zij zetten in meer inerte vormen in de atmosfeer.

Converter Zwakheden

Alle katalysatoren hebben een aantal veel voorkomende zwakke punten. De eerste vervuiling, een aandoening waarbij sommige vreemde element (zoals lood) wordt opgenomen door de motor verbrand en afgezet op de converter matrix. Deze deposito's zal bouwen in de tijd, verstopping van de converter en onbruikbaar wordt. tweede grootste vijand van de kat is warmte. Overwegende dat deze units zijn ontworpen om te werken bij temperaturen die staal zou verzachten, kunnen ze alleen weerstaan ​​zo veel. Bij moderne converters oververhitting, de matrix begint te kraken en smelten onder de spanning, de converter vernietigen.

GM Converter Breuk

De omvormers worden gebruikt bij bovengenoemde GM wagens notoir dunne uiteinde-cone stukken, die kan breken en dienen in de matrix. Zodra dit gebeurt, begint de motor opbouw tegendruk vangen warmteoverschot de omvormerbehuizing plaats van te verdrijven. Deze aandoening kan snel leiden tot converter kernsmelting en mislukking.

sensor Failure

Volgens een brief van GM uitgegeven aan de klanten op automotiveforums.com, deze auto's hebben vaak last van een gebrek aan het dashboard storing lamp na converter melt-down te verlichten. Dit kan leiden tot ernstige problemen waar de levensduur van de motor betreft, omdat overmatige tegendruk kan leiden tot oververhitting van de motor en de klep schade.

Oplossing

Per een uittreksel van GM's standaard powertrain warranty contract voor de W-platform auto's: "Gedurende acht jaar of 80.000 mijl, wat het eerst komt, als de katalysator of voertuig (powertrian) control module is defect blijkt te zijn, zal GM repareren of vervangen onder de Federal Emission control garantie. "

Op voorwaarde dat uw auto is binnen deze bereiken, moet GM uw auto te repareren om de emissies te blijven voldoen. Als je afgelopen acht jaar of 80K, reparatiekosten lopen tussen de $ 200 voor een generieke converter $ 1100 voor een GM vervanging. Een tip voor het werken met uw rijwielhandelaar: verstopte katalysatoren worden niet beschouwd als een gevaarlijke stof door de wet, en het kost niets om te gooien gewoon een in een container. Val niet voor de 'verwijderingsbijdrage' lijn.

Share This Post