Index / Gezondheid / Gevaar voor CPAP Machines

Share This Post

Gezondheid

Gevaar voor CPAP Machines

CPAP of Continuous Positive Airway Pressure, wordt gebruikt voor de behandeling van obstructieve slaapapneu en ernstige snurken. CPAP machines dwingen perslucht via een slang en een masker met het oog op het openstellen van de luchtwegen en het verbe

Advertisement

CPAP of Continuous Positive Airway Pressure, wordt gebruikt voor de behandeling van obstructieve slaapapneu en ernstige snurken. CPAP machines dwingen perslucht via een slang en een masker met het oog op het openstellen van de luchtwegen en het verbeteren van de ademhaling tijdens de slaap. Veel CPAP gebruikers ervaren een aantal problemen bij het begin van de behandeling, en sommige zijn bang dat CPAP machines vormen ernstige gezondheidsrisico's. Meestal problemen of bijwerkingen van CPAP gebruik verdwijnen bij voortgezette behandeling, of aanpassingen van de soort gebruikte masker of de hoeveelheid perslucht levert de machine.

Verstopte neus, keelpijn, allergiesymptomen

Verstopte neus, droge ogen, bloedneuzen, hoofdpijn en keelpijn zijn enkele van de meest gemelde bijwerkingen van vroege behandeling met CPAP. Wanneer deze symptomen ernstig zijn, is er een verhoogd risico op keel infecties, sinus infecties en conjunctivitis. Aanpassingen aan de druk instellingen en de toevoeging van een luchtbevochtiger om de CPAP-machine zal helpen verlichten van deze symptomen. Een zoutoplossing neusspray is ook nuttig bij het voorkomen van een verstopte neus bij gebruik voor het slapengaan. In zeldzame gevallen kan ernstige neusbloedingen optreden na CPAP gebruik. Deze medische zorg nodig.

Huid Irritatie en Sores

Irritatie van de huid kan optreden als een CPAP masker niet schoon wordt gehouden of niet goed past. Zweren kunnen ontwikkelen op het gezicht die besmet kunnen worden indien onbehandeld. Aanpassingen aan de banden of pads van de CPAP maskeren en regularl reinigingen kan helpen voorkomen dat huiduitslag en zweren uit ontwikkelingslanden. De meeste maskers kan worden gewassen in warm water en zeep. Het is echter belangrijk om uw CPAP handleiding aandachtig door te lezen voor een goede reiniging en onderhoud instructies.

Risico van Suffocation

Verstikking sensaties of een angst voor verstikking veroorzaken veel apneu patiënten CPAP behandeling te stoppen. CPAP maskers zijn ontworpen om de ademhaling te verbeteren, en ze hebben geen verstikkingsgevaar opleveren indien gebruikt zoals voorgeschreven. De angst voor verstikking resulteert typisch aan angst, claustrofobische gevoelens, of een slecht passende masker. Bovendien zijn de meeste maskers zijn koolstofdioxide ventilatieopeningen, die het mogelijk maken om te worden gefilterd uit de mond en door het masker in het geval dat de machine verliest macht. Met behulp van een ander type masker of het uitvoeren van ontspanningstechnieken voor het slapen gaan kan helpen verlichten angst.

Verhoogd risico op meningitis

Een potentieel fatale gevaar CPAP gebruik is de ontwikkeling van meningitis. Meningitis is een bacteriële infectie van de bekleding van het ruggenmerg en de hersenen. Deze complicatie is zeer zeldzaam, maar is in potentie dodelijk. Meningitis geassocieerd met CPAP gebruik bijna altijd het gevolg is van een onbehandelde sinus-infectie. Symptomen van meningitis, zoals ernstige hoofdpijn, gevoeligheid voor licht, slaperigheid, verwardheid, visie veranderingen, stijve nek, hoge koorts en braken, worden beschouwd als een medische noodsituatie.

overwegingen

Exclusief chirurgische opties, CPAP-therapie is de meest effectieve manier van behandeling voor obstructieve slaap apneu, een aandoening die ongeveer 12 miljoen Amerikaanse mannen en vrouwen beïnvloedt. De American Academy of Otolaryngology stelt dat CPAP gebruik elimineert bijna alle apneu afleveringen op de juiste wijze en continu gebruikt. Zonder effectieve behandeling kunnen slaapapneu leiden tot hoge bloeddruk, geheugenproblemen, cardiovasculaire ziekte, hoofdpijn, impotentie en gewichtstoename.

Share This Post