Index / Sport en fitness / Geschiedenis van de NFL Expansion

Share This Post

Sport en fitness

Geschiedenis van de NFL Expansion

Geboren in een autodealer showroom in Canton, Ohio, heeft de National Football League een lange weg afgelegd sinds 1920. Zodra een verre tweede in populariteit achter het college spel, het profvoetbal was traag uit de poort, grotendeels beperkt tot d

AdvertisementGeboren in een autodealer showroom in Canton, Ohio, heeft de National Football League een lange weg afgelegd sinds 1920. Zodra een verre tweede in populariteit achter het college spel, het profvoetbal was traag uit de poort, grotendeels beperkt tot de industriële steden van de Midwest. Oorspronkelijk bekend als de Amerikaanse Professional Football Association, de NFL zijn huidige naam in 1922. Sindsdien is aangenomen, zijn franchises gekomen en gegaan, is pro voetbal big business geworden en de competitie is meer dan verdubbeld in omvang.

De vroege jaren

Slechts twee van de oorspronkelijke 14 NFL leden blijven. De Racine Cardinals, vernoemd naar Racine Avenue in hun thuisstad Chicago, nu concurreren uit Arizona, en de Decatur Staleys, die naar Chicago verplaatst, veranderde hun naam aan de Bears. Het jaar van de doorbraak voor de competitie kwam in 1925, toen Red Grange getekend met de Bears en vijf teams, waaronder de New York Giants, toegetreden tot de competitie. De grootste menigte om een ​​pro voetbalwedstrijd te kijken was 36.000 in dat jaar, nog steeds ver achter de 100.000 die college spellen kon tekenen.

Op weg naar de Mainstream

Door 1926, had de NFL gegroeid tot 22 teams, maar veel van deze stond op zwakke financiële grond. Tien teams werden gedropt voor het seizoen 1927 als een manier om de financiële gezondheid van de competitie, evenals de kwaliteit van het spel te verbeteren. Terwijl 1930 zag de NFL beginnen om de dekking te krijgen in de mainstream pers en algemeen aanvaard als een pro league, door 1932, de competitie gedaald tot het laagste lidmaatschap, met slechts acht teams concurreren.

Televisie en Stabiliteit

Elk jaar werden teams toegevoegd, geschorst, samengevoegd of gemigreerd. De eerste televisie-spel kwam in 1939, maar het was pas in 1950 dat de Los Angeles Rams werd het eerste team aan al haar wedstrijden uit te zenden hebben. Steeds een 10-team competitie in 1937, de NFL uitgebreid naar 13 in 1950 voordat stabiel op 12 voor de rest van het decennium. De rivaliserende American Football League opstelde een acht-team roster te beginnen in 1960.

Toward the Modern Day

De parvenu AFL en de 14-team NFL naast elkaar in de loop van de jaren 1960, tegen elkaar in de eerste Super Bowl in het seizoen 1966. De competities trad in 1970, het creëren van een 26-team competitie onder de NFL banner. Tampa Bay en Seattle samengevoegd in 1976, terwijl Jacksonville Carolina in 1995 werden de restauratie van een team in Cleveland in 1999 resulteerde in een onevenwichtige, 31-teamconfiguratie tot acht-afdeling, 32-teamliga ontstaan in 2002, met de toevoeging van een nieuw franchise in Houston.

Share This Post