Index / Cars / Geschiedenis van Car Wash Industry

Share This Post

Cars

Geschiedenis van Car Wash Industry

Met de moderne gemak van touchless wasstraten, kan het moeilijk zijn om te onthouden dat de industrie was niet altijd zo high-tech. Hoewel andere commerciële auto wast voordat hij kwam, de eerste semi-automatische wasstraat in de Verenigde Staten maa

AdvertisementMet de moderne gemak van touchless wasstraten, kan het moeilijk zijn om te onthouden dat de industrie was niet altijd zo high-tech. Hoewel andere commerciële auto wast voordat hij kwam, de eerste semi-automatische wasstraat in de Verenigde Staten maakte zijn debuut in 1946, en vanaf daar de industrie is gegroeid, zowel in omvang en raffinement.

De eerste auto Washes

Een van de eerste commerciële auto wast verscheen in Detroit in 1914, waar de twee ondernemers begonnen met een handmatige wasstraat. Het vereiste car de klant rond een cirkel worden geduwd naar verschillende stations, waar het ging door de verschillende fasen van wassen.

Vóór de eerste automatische wasstraat geopend, waren er slechts ongeveer 32 drive-through auto wast in de Verenigde Staten, volgens de International Car Wash Association.

Going Automatic

Rond 1928, car wash ingenieurs pionier op het idee van een wasstraat waarin de auto door een mechanisme dat zich verbonden zou worden getrokken. Het idee kwam tot bloei in 1946, toen de eerste semi-automatische wasstraat verscheen in Detroit. Hoewel de auto werd getrokken door een machine, de auto geschrobd handmatig bediende borstels.

Dan Hanna

Na te zijn geïnspireerd door een wasstraat in de jaren 1950, Dan Hanna opende hij zijn eigen in Oregon. Een succesvolle zakenman, Hanna uiteindelijk eigendom 31 auto wast, en begon engineering van zijn eigen apparatuur. Hij ging op uitvindingen die de industrie zou vorm te ontwikkelen, en werd premier car wash apparatuur 's werelds fabrikant, volgens de website van het bedrijf van Hanna Car Wash Systems International, LLC.

Organisatie

Ook in de jaren 1950, enkele tientallen auto wassen professionals bijeen en vormden de Automatic Car Wash Association. Vandaag is de organisatie staat bekend als de International Carwash Association, en het vertegenwoordigt de industrie met maandelijkse nieuwsbrieven, de overheid relaties en een jaarlijkse expo.

De industrie van vandaag

De International Carwash Association schat dat ongeveer 22.000 auto wast nu wereldwijd ongeveer 500.000 mensen in dienst.

Share This Post