Index / Gezondheid / Genezing Tijd voor een schouder uit de kom

Share This Post

Gezondheid

Genezing Tijd voor een schouder uit de kom

De schouder is een type verbinding bekend als een kogelgewricht. Dit betekent dat de kop van de humerus (het bot in de bovenarm) past in een kleine beker vloeistof gemaakt van kraakbeen, zogenaamde labrum. Dit zorgt voor ondersteuning van het opperar

Advertisement

De schouder is een type verbinding bekend als een kogelgewricht. Dit betekent dat de kop van de humerus (het bot in de bovenarm) past in een kleine beker vloeistof gemaakt van kraakbeen, zogenaamde labrum. Dit zorgt voor ondersteuning van het opperarmbeen en produceert een volledige waaier van beweging in het schoudergewricht. In een schouder dislocatie, de humerus komt uit het labrum cup; pijn en een relatieve onvermogen om de arm te bewegen.

Soorten Dislocated Schouders

Er zijn twee belangrijke soorten ontwrichte schouders. Een anterieure dislocatie ontstaat wanneer de kop van de humerus knock-out van het schoudergewricht aan het voorste (de voorkant) van het lichaam, en kan worden veroorzaakt door vallen op een uitgestoken hand of trauma aan de achterkant van de schouder. Een posterior dislocatie, die minder vaak, gebeurt meestal door een klap op de voorzijde van de schouder. In het algemeen is het voorste dislocaties genezen sneller dan posterior dislocaties.

Behandeling en Timeline

De beginfase van de behandeling is de kop van de humerus terug te duwen in het schoudergewricht. Dit is het gemakkelijkst direct na de dislocatie, zoals na 30 minuten of zo de gezamenlijke wordt gezwollen en stijf. Als dit gebeurt, kan IV pijnstillers of spierverslappers nodig zijn om de gezamenlijke terug te duwen op zijn plaats. Daarna zal de arts de gewonde arm te plaatsen in een mitella waarbij het gewricht zal immobiliseren. Deze sling moet worden gedragen voor twee of drie weken. Daarna zal fysiotherapie worden voorgeschreven om het genezingsproces voortgaan.

complicaties

Er zijn twee belangrijke complicaties waarvoor een arts zal zien. De eerste en meest zorgelijke is geen tintelingen, gevoelloosheid of verlies van gevoel in de arm, die een beschadigde of doorgesneden zenuwen zouden kunnen wijzen. Als dit het geval is, kan een operatie nodig zijn om de zenuwreparatie permanent verlies van gevoel te vermijden. De andere complicatie is een fractuur van de humerus, die door het trauma van het hebben van het hoofd gerukt van het schoudergewricht kan zijn. Dit kan worden gediagnosticeerd met een X-ray, en een gebroken humerus de genezingstijd verhogen en orthopedische operatie nodig.

Overall Healing Time

In het algemeen zal een ontwrichte schouder volledig genezen binnen vier tot 12 weken. Hoe lang de hersteltijd is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de hoeveelheid structurele schade aan de spieren ten tijde van de dislocatie, de leeftijd van de patiënt (jongere patiënten genezen sneller) en fysische therapie regime. Zodra het genezingsproces is voltooid, wordt de patiënt volledige bewegingsbereik hebben, hoewel sommige activiteiten, zoals plotselinge koppel op de schouder, nog steeds pijn tot een jaar.

Belang van Therapy

Het belangrijkste doel van fysiotherapie is om de schouder spieren te versterken. Deze heeft twee functies. In de eerste plaats, het werkt om te helpen versterken van de schouderspieren die werden beschadigd door de schouder dislocatie evenals helpt bij het herstellen schouder kracht. De andere functie van het versterken van deze spieren is om te voorkomen dat het schoudergewricht intact in de toekomst. Het niet voldoen aan de fysieke therapie kan de ondersteunende spieren zwak, die de stabiliteit van de schouder zal afnemen verlaten, wat leidt tot een grotere kans op dislocatie en andere verwondingen.

Share This Post