Index / Bedrijf / Gemiddeld jaar het duurt om een ​​Nurse Practitioner Word

Share This Post

Bedrijf

Gemiddeld jaar het duurt om een ​​Nurse Practitioner Word

Nurse practitioners hebben niet zo veel opleiding als arts, maar hebben meer opleiding dan een geregistreerde verpleegkundige. Nurse practitioners commando een hoger salaris dan geregistreerde verpleegkundigen, maar verdienen minder dan artsen. Steed

AdvertisementNurse practitioners hebben niet zo veel opleiding als arts, maar hebben meer opleiding dan een geregistreerde verpleegkundige. Nurse practitioners commando een hoger salaris dan geregistreerde verpleegkundigen, maar verdienen minder dan artsen. Steeds een nurse practitioner duurt tussen de zes jaar en zeven jaar.

Bachelor of Science in de verpleegkunde

Om een ​​nurse practitioner te worden, moet individuen een bachelor of science in de verpleegkunde te verkrijgen. Traditionele vier jaar undergraduate instellingen bieden BSN-programma's. Veel studenten in deze programma's toe te passen recht van de middelbare school, maar sommige zijn al verpleegkundigen proberen om hun carrière verder te ontwikkelen. Om te solliciteren, moeten de studenten ten minste een middelbare school diploma. Het verkrijgen van een Bachelor of Science in de verpleegkunde duurt vier jaar rechtstreeks van de middelbare school. Echter, verpleegkundigen met een universitair diploma of een diploma verpleegkunde kan de Bachelor of Science in de verpleegkunde te verkrijgen in twee jaar. Dit is omdat ze toegestaan ​​om de eerste twee jaar van het algemeen onderwijs cursussen in de traditionele programma's over te slaan. Aan het einde van het programma, de studenten komen in aanmerking voor de Nationale Raad Licensure examen af ​​te leggen voor verpleegkundigen. Als studenten passeren, worden ze uitgereikt licentiestatus als geregistreerde verpleegkundigen.

Master of Science in de verpleegkunde met Nurse Practitioner Concentratie

De volgende stap op weg naar steeds een nurse practitioner is een Master of Science in de verpleegkunde te verkrijgen met een Nurse Practitioner concentratie. Sommige vormen van nurse practitioners gespecialiseerd in een bepaald gebied, zoals neonatologie of spoedeisende geneeskunde. Verschillende landen hebben verschillende licentiestatus eisen voor nurse practitioners. Afgestudeerden moeten contact opnemen met de medische raad van bestuur hun staat om uit te vinden wat hun certificatie-eisen zijn. Masteropleidingen duren meestal twee tot drie jaar.

certificaat

Na het behalen van de meester, moeten verpleegkundigen certificering als een nurse practitioner te krijgen door het nemen van een test beheerd door ofwel de American Nurses Credentialing Center of American Academy of Nurse Practitioners. Er zijn verschillende soorten certificaten uit te kiezen. Voorbeelden van verschillende certificatie specialiteiten zijn geestelijke gezondheid, school verpleging, familie geneeskunde, diabetes en acute patiëntenzorg.

Salaris

De mediane salaris voor nurse practitioners in de Verenigde Staten met ingang van maart 2011 was ongeveer $ 90.000 per jaar, volgens Salary.com.

Share This Post