Index / Hobby's, Games & Toys / Gemeenschappelijke bronnen van Chemische Energie

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Gemeenschappelijke bronnen van Chemische Energie

Elk deeltje op deze aarde bestaat in een of de andere staat van energie. Terwijl dit leest, is je lichaam de productie van warmte. Dit is ook een vorm van energie. Energie is van verschillende types zoals mechanische energie, kinetische energie en ge

AdvertisementElk deeltje op deze aarde bestaat in een of de andere staat van energie. Terwijl dit leest, is je lichaam de productie van warmte. Dit is ook een vorm van energie. Energie is van verschillende types zoals mechanische energie, kinetische energie en geluid energie. Een dergelijk type van energie chemische energie. Chemische energie wordt verkregen door omlegging van moleculen en atomen van elke stof.

Hout

Hout is een gemakkelijk beschikbare bron van chemische energie. Sinds de oudheid, is hout verbrand uit te geven warmte en energie. Het hout ontleedt chemische energie.

Steenkool

De meest fundamentele bron van chemische energie is steenkool. Steenkool wordt gevormd wanneer extreme hitte en druk onder het aardoppervlak handelen rotsen miljoenen jaren. Steenkool wordt verbrand om chemische energie te verkrijgen.

Benzine

De benzine die we gebruiken in auto's is ook een bron van chemische energie. De benzine wordt verbrand in de verbrandingskamer van de motor chemische energie.

Fotosynthese

Fotosynthese is het proces waarbij planten zetten de zonne-energie die zij ontvangen in chemische energie. Het gaat om chemische reacties waarin de zonne-energie wordt gevangen door de plant molecuul en vervolgens omgezet in chemische energie te gebruiken in de vorm van glucose consumptie.

electrolyse

Elektrolyse is het proces waarbij een elektrolyt (een stof ondergaat elektrolyse) wordt ontleed aan elektriciteit om verschillende producten te produceren. De elektrische energie doorgegeven via de elektrolyt omgezet in chemische energie via verschillende chemische reacties.

Share This Post