Index / Tuin / Gele Bladeren op een Chinese Pistache

Share This Post

Tuin

Gele Bladeren op een Chinese Pistache

De Chinese Pistache (Pistacia chinensis) is een sierboom die gedijt in de zones 6 tot en met 9. Het zo groot als 35 voet in hoogte zal bereiken met een gelijke spreiding en vereist een volledige blootstelling aan de zon om goed te doen. Hoewel over h

AdvertisementDe Chinese Pistache (Pistacia chinensis) is een sierboom die gedijt in de zones 6 tot en met 9. Het zo groot als 35 voet in hoogte zal bereiken met een gelijke spreiding en vereist een volledige blootstelling aan de zon om goed te doen. Hoewel over het algemeen sterk, kunnen deze bomen het slachtoffer worden van een aantal ziekten en plagen. Vergeling bladeren zijn een veel voorkomende vroeg symptoom, en moet zo snel mogelijk worden gericht op de lange termijn schade te voorkomen.

Slechte voeding

Slechte bodemgesteldheid kan leiden tot voedingsstoffen tekorten, die gezondheidsproblemen, een toegenomen plaag en ziekte-activiteit, en bladvergeling kan veroorzaken. Stikstof en ijzer zijn een van de belangrijkste voedingsstoffen voor de gezondheid van planten, en zijn beide belangrijke onderdelen van chlorofyl productie. Dit materiaal geeft laat hun groene kleur, en zonder dat het laat wordt geel. Ijzerchlorose, vaak een probleem met teveel water of onjuiste pH, presenteert met bladeren die geel langs de randen en naar binnen te verplaatsen. tekorten stikstof aanwezig zijn met een meer gelijkmatige verkleuring. Het toevoegen van een ijzer chelaat en een aantal goed ontbonden compost aan de grond zal helpen corrigeren deze voorwaarden.

Spanning

Stress bij planten kan worden veroorzaakt door verschillende omgevingsfactoren, plagen of ziekten. Vaak is een vroeg teken van stress in de Chinese pistache is bladvergeling, wat zich kan ontwikkelen tot meer verkleuring, premature drop en mogelijk de dood van de plant indien onbehandeld. Eenmaal gevestigd, deze planten zijn zeer droogte tolerant, en in staat zich aan te passen aan talrijke bodemgesteldheid zal zijn. Bij de eerste geplant, echter, voldoende water en een bodem die is voedselrijke en goed aftappen is essentieel. In gevestigde planten, kunnen langere periodes van droogte, warmte en zon bladvergeling veroorzaken, zoals macht transplantatie, onjuiste pH en arme grond drainage. Telers moet aandacht worden zo spoedig mogelijk te betalen om hun pistache, vooral tijdens de hete maanden van de zomer, en de juiste problemen.

Watering en Bodem

Over of onder water is meestal een probleem voor jonge pistache bomen, maar gevestigde planten kunnen lijden aan langdurige droogte. De pistache vereist minder water dan veel andere boomsoorten, en zal zich aanpassen aan de meeste grondsoorten. Het is van essentieel belang, hoewel, dat zware kleigronden ten minste een matige drainage, als stilstaand water kan leiden tot problemen, terwijl de zandgronden te snel mogelijk af te voeren. Voor het beste resultaat, en te bladeren vergelen te voorkomen, moet het mogelijk maken de telers de bodem volledig drogen voordat opnieuw water geven. In het algemeen, als het water voorwaarden zijn de oorzaak van gele bladeren, mag geen schade op lange termijn leiden.

Ziekte

Bacteriën en schimmels problemen zijn vrij algemeen in de woning van landschapsarchitectuur, en kan ernstige gevolgen hebben voor een pistache indien onbehandeld. Zowel schimmels en bacteriën, samen met tientallen andere organismen, zijn aanwezig in alle grondsoorten in vrijwel elke omgeving ter wereld. Ze hebben meer kans om ziekteverwekkers in tijden van zware regenval, of wanneer de plant wordt anders benadrukt geworden. Gele bladeren zijn een veel voorkomende vroeg symptoom van de problemen, zoals bacteriën of schimmels overspoeld wortels, waardoor ze niet in staat om water of voedingsstoffen vervoer te verrichten. Bij sommige soorten infecties, met name wortelrot, zodra symptomen verschijnen, kan het moeilijk of onmogelijk te behandelen.

Share This Post