Index / Hobby's, Games & Toys / Gebruikt voor een nikkel-cadmium batterij

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Gebruikt voor een nikkel-cadmium batterij

Nikkel-cadmium-batterijen zijn een soort van oplaadbare batterij gebruikt in een breed scala van commerciële en residentiële toepassingen. De accu verdienen hun naam aan het nikkelhydroxide dat de kathode en cadmium dat maakt de anode van de batterij

AdvertisementNikkel-cadmium-batterijen zijn een soort van oplaadbare batterij gebruikt in een breed scala van commerciële en residentiële toepassingen. De accu verdienen hun naam aan het nikkelhydroxide dat de kathode en cadmium dat maakt de anode van de batterij vormt. De kathode en anode zijn twee elektroden die gelijkstroom in en uit de accu aan. Nikkel-cadmium-batterijen kan maximaal twee keer de energie van een lood-zuur accu van dezelfde grootte, maar zijn ook moeilijker te verwijderen, omdat ze onder andere giftige cadmium.

industrieel

Omdat nikkelcadmiumbatterijen kunnen worden gemaakt in verschillende maten en zijn zeer duurzaam, worden ze vaak gebruikt in industriële toepassingen, zoals het uitvoeren draagbare machine of grote gereedschappen wanneer andere stroombronnen zijn niet beschikbaar. Industriële nikkel-cadmium-accu's zijn vaak open batterijen, geventileerd versies die een vloeibare elektrolyt die gassen vrijgeeft in de lucht te gebruiken.

Elektrisch gereedschap

Nikkel-cadmium-batterijen worden ook gebruikt voor een verscheidenheid van elektrisch gereedschap, zoals draagbare boormachines. Hun duurzaamheid maakt deze accu's meer geschikt voor de meer stress sfeer van de bouw en timmerwerk dan lithium-ion en andere gevoeliger batterijen.

Radios

Nikkel-cadmium-batterijen worden gebruikt in de twee-weg radio's, zoals walkie-talkies en soortgelijke apparaten. Nogmaals, omdat de nikkel-cadmium-batterijen vaak beter presteren in zware omstandigheden dan andere oplaadbare batterijen, hebben ze de neiging om betrouwbare stroom te voorzien.

Noodverlichting

Een van de beste eigenschappen van nikkel-cadmium batterijen temperatuurbestendigheid. Andere batterijen, bij blootstelling aan zeer hete of koude omstandigheden, de neiging om hun lading verliezen, maar nikkelcadmium versies hebben een sterke weerstand tegen dergelijke temperatuurverschillen. Dit maakt ze nuttig zijn voor noodverlichting in ruwe omstandigheden.

Razors

Scheerapparaat behoren tot diverse apparaten zoals digitale camera's en rekenmachines die nikkelcadmiumbatterijen onder meer oplaadbare mogelijkheden. Hoewel de nikkel-cadmium-batterijen deel deze markt met andere opties zoals lithium-ion, ze zijn nog steeds een populaire keuze voor veel apparaten.

Share This Post