Index / Eten drinken / Gebruik van Sorghum

Share This Post

Eten drinken

Gebruik van Sorghum

Sorghum is een graan gewas geteeld in vele delen van de wereld. De Verenigde Staten is 's werelds grootste producent van sorghum. Terwijl de Amerikanen geen gebruik maken van sorghum, India en delen van Afrika beschouwen het als een bijzonder waardev

AdvertisementSorghum is een graan gewas geteeld in vele delen van de wereld. De Verenigde Staten is 's werelds grootste producent van sorghum. Terwijl de Amerikanen geen gebruik maken van sorghum, India en delen van Afrika beschouwen het als een bijzonder waardevolle bron van voedsel. Het malen van graan zoals tarwe meel om een ​​manier te gebruiken sorghum; dit is echter niet een van de beter bekende toepassingen van het gewas.

Diereneten

Volgens de Vereniging van Sorghum Grower's, de meest voorkomende gebruik voor sorghum in de Verenigde Staten is als voer voor het vee. Paarden, runderen, varkens en kippen alle gangbare eten sorghum feed. Boeren vaak mengen sorghum met andere granen om blends voor hun vee te creëren. Het kweken van sorghum is een manier om de boeren in het geval van droogte te beschermen, omdat het minder water dan andere granen vereist. Dit betekent dat vee voedsel zal zelfs in jaren zonder veel regen.

graankorrel

Mensen eten sorghum als gemeenschappelijke graankorrel in vele delen van de wereld. In de Verenigde Staten, ontbijtgranen fabrikanten gebruiken minder vaak dan maïs en haver, die goed groeien in dit klimaat en zijn gemakkelijker te verwerken dan sorghum. Echter, in de vroege jaren 2000 is er een hernieuwde belangstelling voor sorghum graan, omdat het graan is glutenvrij, dus mensen die moeite hebben met het verwerken van gluten kunnen genieten van sorghum producten in plaats van tarwe, maïs of haver.

Bier

In Afrika en delen van Europa, Sorghum bier is bijna net zo gewoon als brouwsels gemaakt uit gerst en hop. Sorghum bier wint aan populariteit in de Verenigde Staten en de rest van de wereld in de vroege 21e eeuw als gevolg van een zich ontwikkelende interesse in microbrew en geïmporteerde bier. Net als andere producten sorghum, sorghum bier is glutenvrij.

Siroop

Fabrikanten en boeren stroop uit zoete sorghum. De werkwijze is vergelijkbaar met die suiker uit suikerriet. Mensen gebruiken de siroop als alternatief voor suiker of andere zoetstoffen. Volgens de Nationale Landbouw Information duurzame, zoete sorghum is een ideale aanvulling op een kleine, gediversifieerde boerderij. Dit komt omdat kippen en ander vee deel van de plant zal eten en boeren kunnen siroop maken van de resterende delen van de plant.

Share This Post