Index / Tuin / fosfaat Meststoffen

Share This Post

Tuin

fosfaat Meststoffen

Een fosfaat een zout of ester --- --- fosforzuur, dat op zijn beurt is een oplossing die bestaat uit de elementen fosfor, zuurstof en waterstof. Fosfaat meststoffen zijn gunstig voor planten, omdat de fosfor die ze bevatten helpt planten produceren R

AdvertisementEen fosfaat een zout of ester --- --- fosforzuur, dat op zijn beurt is een oplossing die bestaat uit de elementen fosfor, zuurstof en waterstof. Fosfaat meststoffen zijn gunstig voor planten, omdat de fosfor die ze bevatten helpt planten produceren RNA en DNA en stimuleert de groei van vruchten en bloemen. Tuinders vaak fosfaatmeststoffen te rijpen passen, bloeiende planten te bloeien productie te verhogen.

Manufacturing

De eerste stap bij de bereiding van fosfaat kunstmest creƫren van fosforzuur. Fabrikanten maken fosforzuur via een van twee processen: een droge proces of een nat proces. Met het droog proces, werknemers warmte rots fosfaat in elektrische ovens; met de natte methode, werknemers behandelen rots fosfaat met zure chemicaliƫn. Ongeacht de werkwijze die zij gebruiken, werknemers Vervolgens de resulterende fosforzuur aan water, waarbij een superfosforzuur --- fosforzuur die ongeveer 75 procent produceert fosfaat vrijgeven. De fosfaten in fosfaatmeststoffen kunnen zowel orthofosfaten, welke planten te gebruiken direct, en polyfosfaten, die neer op het mengen met grond breken in orthofosfaten.

Fosfaatmeststoffen Types

Fosfaatmeststoffen zijn verkrijgbaar in twee primaire formaten: vloeibare en korrelig. Met een vloeibare fosfaatmeststof, toepassing vereist het bevestigen van een fles de meststof een tuinslang en vervolgens sproeien van de resulterende oplossing op de bodem van de tuin. Als alternatief kunt u de vloeibare kunstmest en wat water in een gieter mengen. Met een korrelig fosfaatmeststof toepassing vereist hetzij de verspreiding meststofkorrels met de hand of met een apparaat zoals een zaad / kunstmest zender. Chemisch, vloeibare en granulaire fosfaatmeststoffen identiek zijn, en men niet de neiging om te presteren dan de andere. Het belangrijkste verschil is dat planten absorberen fosfaat in vloeibare kunstmest sneller, maar wacht het fosfaat in korrelvormige meststoffen langzamer absorberen. Dus terwijl vloeibare meststof sneller resultaten kunnen leveren, het vereist ook vaker applicaties.

Verontreiniging

Over-het aanbrengen en over-het verspreiden van meststoffen fosfaat kan ecologische gevolgen hebben, vooral als het gaat om de lichamen van water. Terwijl fosfaten goed binden aan bodemdeeltjes, indien deze deeltjes spill-over in opritten, trottoirs en straten kunnen storm riolering terechtkomen en uiteindelijk belanden in rivieren en meren. Overtollige fosfaten in dergelijke gebieden kan water onkruid en algen veroorzaken.

Verduidelijking

Volgens de Washington State University, in tegenstelling tot wat sommigen beweren tuiniers, fosfaat meststoffen niet het stimuleren van wortelgroei in getransplanteerde struiken en bomen. In plaats daarvan, de beste optie voor het bevorderen van wortelgroei is een stikstofrijke meststof. Het leveren van fosfaat meststoffen aan struiken en bomen na transplantatie kunnen blad chlorose veroorzaken, zoals teveel fosfaten in de bodem zal concurreren met mangaan en ijzer. Deze elementen zijn essentieel voor de installatie chlorofyl productie.

Share This Post