Index / Hobby's, Games & Toys / Formeel Operationele vs. concrete operationele

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Formeel Operationele vs. concrete operationele

De formele operationele en concrete operationele fase zijn twee delen van de theorie van de cognitieve ontwikkeling Jean Piaget. Beide stappen worden gebruikt om een ​​tijdlijn beschrijven leven ieders wanneer bepaalde cognitieve groei plaatsvindt. O

Advertisement

De formele operationele en concrete operationele fase zijn twee delen van de theorie van de cognitieve ontwikkeling Jean Piaget. Beide stappen worden gebruikt om een ​​tijdlijn beschrijven leven ieders wanneer bepaalde cognitieve groei plaatsvindt. Om volledig te begrijpen elk stadium, is het belangrijk om de verschillen tussen hen te begrijpen.

Leeftijd

Een van de meest fundamentele verschillen tussen elke fase is de tijd waarin ze voorkomen. Bijvoorbeeld, de concrete operationele fase treedt meestal op in de leeftijd tussen 7 en 11 jaar. De formele operationele fase treedt later vanaf ongeveer de leeftijd van 11 tot volwassenheid. Als gevolg hiervan, de formele operationele fase gaat het om meer complexe cognitieve ontwikkeling en uiteindelijk overgaat in de rest van het leven van een persoon.

Soort Thinking

Een ander verschil is het type denken een individu kan. Zo worden de kinderen in de concrete operationele fase nog maar net begonnen om rudimentaire logica te vormen. Gedurende deze tijd, leren zij voorwerpen classificeren op basis van hun fysische eigenschappen zoals grootte en het uiterlijk. Ze zijn ook leren om gevolgtrekkingen te maken, maar hebben nog steeds moeite met deductieve redeneren. Kinderen in de formele operationele fase verschillen omdat ze in staat zijn om abstract te denken uit te voeren en kan hypothetische situaties in hun hoofd te creëren. Op zijn beurt kan deze kinderen voorspellingen voor de toekomst op basis van kennis van het verleden.

Redenering

Als een kind in de concrete operationele fase, is hij in staat van inductief redeneren. Dit betekent dat hij kan een zekere ervaring te nemen en te relateren aan een grotere, meer algemeen beginsel. Een kind in de formele operationele fase denkt anders, omdat hij een algemeen beginsel kan nemen en relateren aan een bepaalde ervaring. Dientengevolge, de wiskundige capaciteiten van een kind in de formele operationele fase aanzienlijk meer ontwikkeld dan een in de betonnen operationele fase.

Overall Complexiteit

Bovendien is de totale denken aan een kind in de formele operationele fase is veel complexer dan een kind in de concrete operationele fase. Zodra een kind vordert in de formele operationele stadium, heeft hij reeds de basis van kennis gelegd en bouwt voort op die kennis. Een kind in de concrete operationele fase verschilt, omdat hij nog steeds de fundamenten te leren en tot vaststelling van de basis voor later.

Share This Post