Index / Cars / Ford Ranger Air Conditioning Servicing Instructions

Share This Post

Cars

Ford Ranger Air Conditioning Servicing Instructions

Na verloop van tijd kunnen kleine lekkages te ontwikkelen binnen het airconditioningsysteem. Vaak zijn deze lekken zijn zo klein dat het niet nodig kan zijn componenten in het systeem te vervangen, maar onderhoud van het systeem met extra koelmiddel.

Advertisement

Na verloop van tijd kunnen kleine lekkages te ontwikkelen binnen het airconditioningsysteem. Vaak zijn deze lekken zijn zo klein dat het niet nodig kan zijn componenten in het systeem te vervangen, maar onderhoud van het systeem met extra koelmiddel. Gelukkig zijn de meeste doe-het-zelf-mechanica kan het systeem zelf onderhouden, het vermijden van een reis naar een professionele monteurs of dealer. Het systeem op een Ford Ranger kan worden onderhouden binnen een uur, met behulp van basisuitrusting verkrijgbaar bij de meeste auto-onderdeel winkels.

Wat je nodig hebt

1 kan, R-134a, 12-ounce

Airconditioning systeem opladen slang

Thermometer

Bevestig de slang einde van het opladen slang aan de airconditioning lagedrukpoort. De haven is bedekt met een zwarte stofkap, gelegen op de top van een air conditioning koelmiddel lijn naast de ruitensproeiervloeistof vulopening.

Schroef het blik koelmiddel het inlegdeel van de slang.

Draai het ventiel van de slang naar rechts om de bovenkant van het blikje koelmiddel doorboren, de draai aan de kraan linksom om het koelmiddel door de slang kan stromen.

Start het voertuig. Zet de airconditioning aan op de maximale waarde.

Zwenk de fles koelmiddel voorzichtig. Het koelmiddel stroomt uit de fles, door de slang en in de airconditioning leidingen.

Plaats een thermometer in het uiteinde van de air conditioning koker in het interieur en lees de temperatuur van de binnenkomende lucht. In het algemeen moet de koude temperatuur 30 tot 50 graden kouder is dan de omgevingslucht temperatuur.

Draai de fles koelmiddel uit het inlegdeel van de slang.

Voeg nog een 12-ounce fles koudemiddel het inlegdeel van de slang en herhaal de procedure indien nodig onderhoud. Geen moet meer zijn dan 24 ounces aan een airconditioning systeem worden toegevoegd in een keer.

Schroef de slang einde van het opladen slang van de lagedruk poort. Vervang de stofkap van de druk-poort. Schakel het voertuig.

Share This Post