Index / Onderwijs / Five Senses Oefeningen voor ESL

Share This Post

Onderwijs

Five Senses Oefeningen voor ESL

Door middel van oefeningen die de vijf zintuigen te richten, Engels als tweede taal, of ESL, leren de studenten hoe om informatie over de zintuigen en krijgen of verhogen een besef van hoe de zintuigen samenwerken. Deze oefeningen zijn geschikt voor

AdvertisementDoor middel van oefeningen die de vijf zintuigen te richten, Engels als tweede taal, of ESL, leren de studenten hoe om informatie over de zintuigen en krijgen of verhogen een besef van hoe de zintuigen samenwerken. Deze oefeningen zijn geschikt voor alle niveaus; beginner studenten zich richten op eenvoudige uitspraken als "ik kan zien" en "Ik kan horen", terwijl gevorderde studenten sensaties en wat de zintuigen ons leren over de wereld te kunnen omschrijven.

Wat zijn deze?

Introduceer studenten aan het concept van onderscheidende items met de zintuigen door ze te onderzoeken van een aantal veel voorkomende objecten. Verzamel drie of vier alledaagse voorwerpen die een hoge mate van structuur, geur of kleur, zoals schijfjes citroen, katoenen ballen, pepermunt bladeren of stukken schors. Laat de leerlingen onderzoeken de items met behulp van alleen de geur, dan nog alleen aanraken en, ten slotte, alleen zicht. Tussen elk examen, vragen de studenten om aantekeningen te maken over hun bevindingen en wat denk je elk object zou kunnen zijn. Toen ze klaar zijn, leiden de leerlingen bespreken hoe hun zintuigen hielp hen te identificeren en te beschrijven de items en hoe ze gebruik maken van deze zintuigen in hun leven.

De Scavenger Hunt

Leerlingen van alle leeftijden genieten van een speurtocht is ontworpen om hen te helpen beschrijvende woorden aan te sluiten op de zintuigen. Maak een lijst van bijvoeglijke naamwoorden voor de studenten om te gebruiken als hun aaseter lijst; vraag hen, bijvoorbeeld, om iets te ruw, iets glad en iets oranje te vinden. Wees voorzichtig over het gebruik van smaak. Als de bijvoeglijke naamwoorden te beschrijven ongewone objecten, overweeg dan het verbergen van deze op voorhand. Vraag de leerlingen om een ​​object om elk item op de lijst match te vinden, en merkt op dat de eerste persoon of team om dit te doen is de winnaar. Zodra de jacht klaar is, gebruik dan de bijvoeglijke naamwoorden om een ​​discussie leiden over het beschrijven van objecten of schrijven de leerlingen zinnen over de objecten die ze hebben gevonden.

Schrijf erover

Wanneer prep tijd is kort, studenten helpen werken aan gevoel woordenschat, samen met het schrijven van vaardigheden door het creëren van vijf zin gedichten. Wijs aan elke student een item om over te schrijven, van het concrete naar het abstracte, afhankelijk van het niveau. Vertel hen dat de gedichten vijf lijnen, één voor elk zintuig moeten hebben. Na het geven van feedback over hun woordenschat gebruik, inhoud en schriftelijke mechanica, hen aanmoedigen om hun gedichten voor hun leeftijdsgenoten. Dit zal toevoegen spreken en luisteren praktijk.

Let's Make a Band

Studenten over het algemeen goed reageren op muziek en ritme, maar docenten kunnen alle vijf zintuigen betrokken doordat leerlingen hun eigen muziekinstrumenten te krijgen. Items om te gebruiken zijn schuurpapier, jerrycans, jingle bells, lege blikjes of flessen, granen dozen, elastiekjes, gedroogde bonen en lepels. Terwijl de studenten ambachtelijke hun instrumenten, hebben hun getuigenis opmerkingen over de structuur en het uiterlijk van elk stuk en hoe ze denken dat deze functies zal de klank van het instrument en het publiek beïnvloeden. Geef de leerlingen een kans in een discussie te voeren met hun muzikale creaties, en dan leiden de groep over hoe de zintuigen te combineren tot een boeiende ervaring te creëren.

Share This Post