Index / Careers & Work / Financieel Adviseur Job Beschrijving

Share This Post

Careers & Work

Financieel Adviseur Job Beschrijving

Financiële adviseurs, ook bekend als de financiële planners adviseren individuen, paren en organisaties over financiële zaken, zoals het besteden inkomen, sparen voor het pensioen en het maken van geluid investeringen. Hoewel de meeste financiële adv

AdvertisementFinanciële adviseurs, ook bekend als de financiële planners adviseren individuen, paren en organisaties over financiële zaken, zoals het besteden inkomen, sparen voor het pensioen en het maken van geluid investeringen. Hoewel de meeste financiële adviseurs de praktijk als generalisten, anderen zijn gespecialiseerd in beleggingen, spaargeld of verzekering. Individuen op zoek naar financiële adviseurs worden, moet de relevante professionele kwalificaties hebben en in staat zijn om de industrie regelgeving te volgen. Top werkgevers onder meer beleggingsondernemingen, adviesbureaus, verzekeringsmaatschappijen en beursvennootschappen.

Het doen van de baan

Om de financiële informatie van een cliënt te bestuderen, zijn financiële doelen te evalueren en te zorgen voor een goede beleggingsportefeuille, een financieel adviseur heeft een sterk analytisch vermogen. Wiskundige vaardigheden zijn ook essentieel, omdat een effectieve adviseur valuta moet omrekenen, bepalen percentages en die afkomstig zijn financiële ratio's. Financiële adviseurs moeten ook sterk spreken en actief luisteren vaardigheden om te communiceren en informatie met klanten effectief te delen.

adviseren van cliënten

Persoonlijk financieel adviseurs te helpen klanten te maken van goede financiële beslissingen door het verstrekken van alle relevante informatie. Bijvoorbeeld, wanneer een klant wil onderwijs verzekering te kopen voor haar kinderen, de financieel adviseur analyseert de financiële positie van de klant om ervoor te zorgen dat ze kan het beleid veroorloven, en onderzoekt de verzekeringsmarkt om de beste leveranciers te identificeren en dienovereenkomstig adviseert. Deze financiële adviseurs ook helpen klanten te verbeteren ratings en veilige bankleningen.

het onderhouden van contacten

Na het helpen van cliënten uit te voeren financiële plannen, zoals het investeren in effecten, investeringen financiële adviseurs blijven vaak in contact met hen om de voortgang van de investering te bespreken. Wanneer een klant wil zijn investering opties te wijzigen, de adviseur levert hem met nieuwe informatie over potentiële beleggingsmogelijkheden. Deze financiële adviseurs eveneens contacten met financiële dienstverleners te zorgen voor de belangen van hun cliënten wordt voldaan.

Handhaving van Compliance

Financieel adviseurs moeten hun kennis over de industrie regelgeving bij te werken. Bijvoorbeeld, beleggingsadviseurs die $ 110.000.000 of meer te beheren in activa client de gaten houden van de US Securities and Exchange Commission op veranderingen in de relevante regelgeving te monitoren. Andere financiële adviseurs of planners meestal worden gereguleerd door overheidsinstellingen, zoals het besturen van accountancy.

Erin komen

Om een ​​financieel adviseur te worden, moet je minstens een bachelor's degree in economie, financiën, wiskunde of zakelijke verdienen. Je moet ook een vergunning of registratie met een state regulator te verkrijgen. Investment financiële adviseurs loopt grote ondernemingen moeten worden geregistreerd bij de Securities and Exchange Commission. Om uw mogelijkheid om meer klanten aan te trekken, streven naar een master's degree in business administration of verdienen gecertificeerd financieel planner certificering van het Certified Planner Board of Standards verbeteren.

Aan gecompenseerd

In 2013, het gemiddelde jaarloon voor persoonlijke financiële adviseurs was $ 99.920, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. In dezelfde periode financiële adviseurs beleggingsdiensten was $ 117.460, terwijl degenen die werkzaam zijn als resident adviseurs bij bedrijven maakte $ 92.700. Tussen 2012 en 2022, het bureau raamt ook een banengroei van 27 procent voor persoonlijk financieel adviseurs, hoger is dan de geschatte 11 procent gemiddeld voor alle taken.

Share This Post