Index / Hobby's, Games & Toys / Feiten over Water Mills

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Feiten over Water Mills

Watermolens, geïntroduceerd in de bloeiende Romeinse Rijk, hydro-elektrische energie te gebruiken om stroom te leveren aan vele vitale processen. Hoewel het gebruik van watermolens is niet zo gebruikelijk in de Verenigde Staten als kolen lopen elektr

AdvertisementWatermolens, geïntroduceerd in de bloeiende Romeinse Rijk, hydro-elektrische energie te gebruiken om stroom te leveren aan vele vitale processen. Hoewel het gebruik van watermolens is niet zo gebruikelijk in de Verenigde Staten als kolen lopen elektrische energie en zonne-energie en windenergie, hebben ze nog steeds doorstaan ​​voor vele eeuwen.

Geschiedenis

De informatie over de watermolen en de werking ervan werd voor het eerst opgenomen in de late eerste eeuw voor Christus, volgens de Water History website, tijdens de bezetting van Groot-Brittannië Roman's, waar ongeveer 6.000 watermolens werden gebruikt. De machine steeds belangrijker eeuwen later, net als in de 16e eeuw, waterkracht was het meest vaak gebruikte energiebron in Europa.

Bestedingen

De kracht van water molens werden gebruikt om graan en graan te malen, weven stoffen en maken papier. Het werd ook gebruikt om veevoer te bereiden, slijpen vuursteen en bieden macht om molens, waterpompen en andere motoren zagen. Watermolens werden ook verbonden met veerboten en boten, zodat ze lopen door het water. Vandaag de dag, waterkracht levert ongeveer een vijfde van de elektriciteit in de Verenigde Staten ", aldus de Jesmond Dene Old Mill website. Waterkracht wordt vaak gebruikt in Canada en China.

Hoe het werkt

Een stroming van het water verplaatst zich door middel van een horizontale wiel en verandert het. Het vermogen voor de water wiel wordt overgebracht naar een as met de as. De as is verbonden met een systeem van tandwielen en machines. Een water molen worden verschillend gebouwd afhankelijk van de waterstroom. Een watermolen met een onderbeet ontwerp wordt gebruikt als het water eronder loopt, dat wil zeggen, een rivier; een breastshot ontwerp wordt gebruikt voor cascading water dat rolt onder het wiel, terwijl een bovenslagrad ontwerp wordt gebruikt voor cascading water dat over de kop slaat het wiel.

Samenstelling

De eerste molens geïntroduceerd waren samengesteld uit een stenen fundering, evenals wettle, leem, hout en riet. Deze punten werden vervangen door veerkrachtige materialen, zoals steen en baksteen. Molens gemaakt van hout werden platgebrand voor de industriële revolutie, volgens de Solar Navigator website, als gevolg van de wrijving van de houten machines.

Share This Post