Index / Onderwijs / Feiten over Het scholen in Mexico

Share This Post

Onderwijs

Feiten over Het scholen in Mexico

Net als andere landen, Mexico heeft drie fundamentele niveaus van het onderwijs. De eerste vereist is, terwijl de tweede en derde zijn optioneel voor Mexicaanse kinderen. Op de middelbare school, moeten jongeren bepalen of zij van plan op de voltooii

AdvertisementNet als andere landen, Mexico heeft drie fundamentele niveaus van het onderwijs. De eerste vereist is, terwijl de tweede en derde zijn optioneel voor Mexicaanse kinderen. Op de middelbare school, moeten jongeren bepalen of zij van plan op de voltooiing van het hoger onderwijs of opleiding in een soort van technisch gebied. Op dit punt, zal hun besluit hen te begeleiden in de richting van de aard van het tweede niveau opleidingsplan ze nodig hebben.

Onderwijssysteem

Het eerste niveau van het onderwijs in Mexico begint met voorschoolse, primaire en secundaire (middelbare) school. Kinderen afmaken middelbare school toen ze tussen de leeftijden van 14 en 15. In de tweede opleidingsniveau, moeten jongeren kiezen tussen een voorbereidende school, die zal klaar hen voor de universiteit en een voorbereidende technische school, die als u klaar bent hen vaardigheden zullen geven aan voer de beroepsbevolking. Het derde opleidingsniveau is de universiteit en studenten kiezen tussen een tweejarige technische opleiding of een opleiding van vier tot vijf jaar bachelor. Na het voltooien van deze kunnen ze dan doen een eenjarige specialisatie, programma een tweejarige master of een driejarig doctoraal programma.

universiteiten

Er zijn iets meer dan 2000 universiteiten in Mexico, maar van die vele zijn erg klein en van slechte kwaliteit. De meeste studenten gaan naar openbare universiteit, maar vanwege de grote klasse nummers, een select aantal particuliere universiteiten worden steeds zeer populair. Deze particuliere instellingen hebben een hoge educatieve normen en bieden kwaliteit educatieve programma's. Gezien de recente Mexicaanse regering focus op het hoger onderwijs en de beschikbaarheid van subsidies, deze optie is nu bereikbaar voor studenten van alle economische niveaus.

Kwaliteit in het hoger onderwijs

In Mexico is er nog steeds een groot verschil in de kwaliteit van het onderwijs aangeboden aan universiteiten. Sommige particuliere en openbare universiteiten zijn bekend over de hele wereld, terwijl anderen zijn zeer slecht in kwaliteit en door studenten gekozen omdat ze zijn eenvoudig in te vullen. Dit probleem komt voort uit het ontbreken van een nationale accreditatie-systeem, dat de kwaliteit van het gehele onderwijssysteem zou standaardiseren. Als algemene regel geldt, Mexicaanse universiteiten die worden geassocieerd met Amerikaanse universiteiten, in zowel de leraar en uitwisselingsprogramma's voor studenten, hebben een hoge standaard van het onderwijs. Deze universiteiten zullen de leden van de griffie van Excellence Program (FIMPES) afgegeven door het Mexicaanse ministerie van Onderwijs.

Evaluatie van de studies

Als een Amerikaan, als je wilt om te studeren in een publieke of private onderwijsinstelling, en natuurlijk het werk in een Amerikaanse universiteit hebben afgerond, moet u een evaluatie van uw eerdere studies hebben. De Mexicaanse toelating tot de universiteit kantoor waar u van plan bent om te studeren kan u helpen met dit proces.

Toelating tot een Mexicaanse University

Openbare universiteiten zijn gratis, maar kan moeilijk te geraken als gevolg van het grote aantal aanvragers en als je als buitenlandse student worden geaccepteerd, moet u wellicht een bepaalde maandelijkse collegegeld te betalen. Het is gemakkelijker om toegang tot een privé-instelling te krijgen, maar de gemiddelde collegegeld is $ 11.777 in vergelijking met $ 527 voor het openbaar onderwijs, zoals aangegeven op het moment van publicatie.

Share This Post