Index / Hobby's, Games & Toys / Feiten over Cougars baby

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Feiten over Cougars baby

Poema's, wetenschappelijk bekend als Puma concolor, kan ook worden opgeroepen een puma, poema, berg kat, catamount of panter, afhankelijk van waar je bent geografisch. In feite is de cougar houdt het Guinness Book record voor het dier met de meeste n

AdvertisementPoema's, wetenschappelijk bekend als Puma concolor, kan ook worden opgeroepen een puma, poema, berg kat, catamount of panter, afhankelijk van waar je bent geografisch. In feite is de cougar houdt het Guinness Book record voor het dier met de meeste namen, met meer dan 40 Engels variaties. Ongeacht of je het noemen van een poema of poema, worden de baby's aangeduid als welpen.

Zwangerschap

De vrouwelijke cougar bereikt seksuele rijpheid tussen 1 1/2 tot 3 jaar oud. Ze zal een nestje van welpen op gemiddeld elke twee tot drie jaar hebben tijdens haar reproductieve jaren. Baby poema's zijn geboren na ongeveer 91 dagen van de dracht. Worpgrootte kan variƫren tussen 1-6 welpen; de gemiddelde nest levert 2-3 welpen.

Habitat

Cougar welpen zijn geboren in een hol. De den wordt gekozen door de moeder voor de geboorte en bevindt zich meestal in een grot, alkoof of een omgeving van struiken of rotsen die zullen helpen bieden de welpen bescherming tegen roofdieren. De moeder cub gebruikt borstel van gras, bladeren en andere bladeren op de grond te dekken, zodat de welpen hebben beddengoed.

Dieet

Cougar welpen niet jagen wanneer ze voor het eerst zijn geboren. In feite, poema welpen zijn blind en volledig afhankelijk van hun moeder. Voor de eerste zes weken van het leven, baby poema drink alleen de melk van hun moeder. Daarna zal hun moeder beginnen spenen hen door te brengen vlees ze heeft gedood voor hen. Op zes maanden oud, zijn cougar baby's brachten samen met hun moeder als ze op jacht naar voedsel. Dit leert hen hoe om te jagen voor voedsel veilig op hun eigen.

Uiterlijk

Bij de geboorte, poema welpen wegen ongeveer 1 pond per stuk. Welpen worden geboren met een volle vacht. In eerste instantie, de vacht is een getaande kleur met zwarte vlekken op het lichaam en bars op de staart. De vlekken op de vacht fungeren als camouflage om ze te verbergen tegen roofdieren. De vlekken beginnen te verdwijnen als de welpen te bereiken 2 maanden oud. Door 2 1/2 jaar zal de welpen geen vlekken hebben. Cougar welpen ogen niet open tot ze tussen de 5-19 dagen oud. In eerste instantie hun ogen zijn blauw; met 5 maanden oud ze bruin.

Share This Post