Index / Kunst en Vermaak / Feiten over Conga Drums

Share This Post

Kunst en Vermaak

Feiten over Conga Drums

De conga drums zijn percussie-instrumenten die andere percussie-instrumenten met inbegrip van de bongo's en djembé kunnen begeleiden. Ze kwamen uit Afrika, maar oogstte bekendheid in Cuba na wordt gebruikt in tal van muzikale stijlen, waaronder Latij

AdvertisementDe conga drums zijn percussie-instrumenten die andere percussie-instrumenten met inbegrip van de bongo's en djembé kunnen begeleiden. Ze kwamen uit Afrika, maar oogstte bekendheid in Cuba na wordt gebruikt in tal van muzikale stijlen, waaronder Latijns-Amerikaanse muziek. Er zijn verschillende manieren om de conga drums en drie basis maten te spelen: de tumbadora, conga en quinto.

Basics

De conga is een lang en smal drum, dat een enkele kop heeft en wordt in het algemeen op statief drum geplaatst staan ​​om verticaal te houden. Het is een Cubaanse trommel met Afrikaanse antecedenten, en komt uit de Makuta drums (lange, cilindrische of tonvormige Afro-Cubaanse drums). Een muzikant die een conga speelt wordt opgemerkt als een "conguero," en typisch in latin muziek, waaronder merengue, reggaeton en salsa speelt.

Identificatie

Conga's zijn gemaakt van een afgewend houten of glasvezel shell met een schroef-spanning trommelvel voor tuning doeleinden. De drums komen meestal in sets van twee of vier en worden gespeeld met de vingers en handpalmen van de hand. Zelden zijn ze speelden met hamers of andere drum sticks. Ze staan ​​ongeveer 75 cm van de bodem van de trommel shell de kop, en worden zijn gewoonlijk geplaatst op een rack of standaard, hoewel ze kunnen worden afgespeeld terwijl op de grond.

vijf Strokes

Volgens Absoluteastronomy.com, zijn er vijf fundamentele slagen die muzikanten gebruiken om de conga's af te spelen. De open toon stroke wordt gespeeld met vier vingers in de buurt van de rand van de kop die een heldere toon met een duidelijke toonhoogte produceert. De gedempte toon is vergelijkbaar met de open toon met vier vingers, maar de vingers worden gehouden tegen de trommel kop om de toon te dempen. De basklank met gespeeld met de hele palm op het hoofd en projecteert een lage gedempt geluid, bekend staat als een 'sound bass drum'. De slap geeft een duidelijk "knallen" geluid als het wordt gespeeld met een snelle en korte tussenpozen. Het touch is een eenvoudige lijn van de vingers of de hiel van de handpalm de slagvel raken.

Geschiedenis

Met zijn oorsprong afkomstig uit Afrika, de conga kwam naar Cuba tijdens de slavenhandel en werd gepopulariseerd door de Verenigde Staten media in de vroege tot midden jaren 1900. Als mensen vrij zou reizen van en naar Cuba, Latijns-stijlen van de conga ritmes werd aantrekkelijk en catchy. De conga wordt ook wel de tumbadora, omdat deze naam is des te nauwkeuriger de naam van de trommel onder de Cubanen.

Tumbadora, Conga en Quinto

Er zijn drie maten van de conga wanneer ze in sets worden gespeeld. De tumbadora (of Tumba) is de lage toon en grootste trommel van de conga's. Het speelt de lage drum ritme delen. De Conga is de mid-range, medium hoofd conga, en is de meest veelzijdige. Het speelt vooral de middendelen van de driedelige ritme, maar kan ook zijn voorzien van de laagste en hoogste deel van het ritme afhankelijk van slagen u gebruiken om te spelen. De Quinto is de hoge tonen en de kleinste conga. Het staat bekend als de solo trommel en de zanger van de driedelige congatrommel setup.

Share This Post