Index / Gezondheid / Fase 4 eierstokkanker Levensverwachting

Share This Post

Gezondheid

Fase 4 eierstokkanker Levensverwachting

Fase 4 eierstokkanker is niet te genezen. Eierstokkanker is een gevaarlijk kanker omdat het asymptomatisch en vaak niet gediagnosticeerd tot het in zijn gevorderde stadia. Tussen 2000 en 2010 zijn de tarieven van de diagnose eierstokkanker relatief s

AdvertisementFase 4 eierstokkanker is niet te genezen. Eierstokkanker is een gevaarlijk kanker omdat het asymptomatisch en vaak niet gediagnosticeerd tot het in zijn gevorderde stadia. Tussen 2000 en 2010 zijn de tarieven van de diagnose eierstokkanker relatief stabiel gebleven, met een daling van minder dan 1 procent per jaar in het aantal vrouwen gediagnosticeerd. Het sterftecijfer en de levensverwachting zijn stabiel gebleven.

Fase IV eierstokkanker

Fase IV (elke T, elke N, M1) is de meest vergevorderd stadium van eierstokkanker. In dit stadium is de kanker is uitgezaaid naar de binnenkant van de lever, de longen of andere organen buiten de buikholte. De peritoneale holte of buikholte is het gebied binnen het buikvlies, een membraan waarmee de binnenkant abdomen en de meeste organen bedekt. Vinden eierstokkanker cellen in de vloeistof rond de longen (de zogenaamde pleurale vloeistof) zijn ook aanwijzingen stadium IV ziekte.

5-jaarsoverleving

Levensverwachting worden bepaald kanker door te kijken naar het 5-jaars overleving van patiënten met een bepaald stadium van kanker. Het soort kanker en het stadium bepalen de overlevingskansen en de levensverwachting. Vijf jaar te overleven tarieven voor eierstokkanker en andere vormen van kanker, zijn goed voor factoren als ongerelateerde oorzaken van de dood, bij het verstrekken van de statistieken op de overleving van 5 jaar. In het algemeen, als patiënten wonen voor de 5 jaar na de diagnose, de sterftecijfers als gevolg van kanker vallen dramatisch.

Voor fase IV eierstokkanker, de 5-jaarsoverleving is 17,5%.

Levensverwachting

Volgens een studie gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine, de gemiddelde levensverwachting voor patiënten met een laat stadium eierstokkanker is 2,95 jaar. De studie is gebaseerd op de verwachte 5-jaarsoverleving en een gemiddelde overlevingskans van 1,97 jaar bij patiënten 54 jaar die met Fase IV eierstokkanker werden gediagnosticeerd. Patiënten met Fase I, II of III bij wie de ziekte gevorderd tot fase IV hadden een extra 1 jaar toegevoegd aan de gemiddelde levensverwachting omdat de overgang van fase I naar fase IV werd verondersteld nemen gemiddeld 1 jaar.

Survival tarieven tegen Jaar

Volgens studies in de Annals of Medicine, de relatieve overleving verbeterd ten opzichte van de tijd voor die in fase IV. Voor degenen gediagnosticeerd met Fase IV borstkanker, de overlevingskansen meer dan verdrievoudigd als elk jaar langs met een 17% overlevingskans in het eerste jaar tot 56% overlevingskans voor patiënten die leefde 5 jaar met de ziekte. Volgens hun analyse van de 5-jaarsoverleving, de overlevingskans voor patiënten 1 jaar na de diagnose van de derde fase IV was 17%. Voor patiënten nog in leven na 1 jaar, de overlevingskans voor het 2de jaar was 24%. Het derde jaar is de overlevingskans voor overige patiënten steeg tot 30%, het vierde jaar, 47% en de 5 jaar, 56%.

Survival Statistieken

Slechts 19% van alle eierstokkanker gevallen gediagnosticeerd in fase I of fase II. 75% van de patiënten met de diagnose eierstokkanker worden gediagnosticeerd met fase III of stadium IV eierstokkanker. De 5 jaars overleving bij eierstokkanker is alleen maar toegenomen met 8% 1975-2009, en eierstokkanker heeft de 5e toonaangevende kanker-gerelateerde doodsoorzaak bij vrouwen sinds 1999.

Share This Post