Index / Bedrijf / Factoren die van invloed Organizational Behavior

Share This Post

Bedrijf

Factoren die van invloed Organizational Behavior

Behavioral factoren die invloed hebben op hoe mensen zich gedragen binnen een organisatie. Of je liefde, haat of onverschillig voor uw organisatie hangt af van de mensen, structuur, technologie en milieu van de plaats. Uiteindelijk zou een bedrijf sl

AdvertisementBehavioral factoren die invloed hebben op hoe mensen zich gedragen binnen een organisatie. Of je liefde, haat of onverschillig voor uw organisatie hangt af van de mensen, structuur, technologie en milieu van de plaats. Uiteindelijk zou een bedrijf slagen of mislukken als gevolg van organisatorische factoren. Bijvoorbeeld, als de werknemers over het algemeen een hekel aan waar ze werken, een hoge omzet en slechte prestaties zouden kunnen zinken van het bedrijf de vooruitzichten op lange termijn.

Mensen

De mensen binnen een organisatie zijn een van de belangrijkste invloeden op de algemene organisatorische gedrag binnen een bedrijf. De interacties tussen individuele medewerkers is in feite een van de belangrijkste gebieden van onderzoek op het gebied van organisatiegedrag. Verschillende persoonlijke kenmerken die organisatorisch gedrag kunnen beïnvloeden zijn onder andere het opleidingsniveau van de werknemers, hun achtergrond, vaardigheden en overtuigingen.

Structuur

De structuur van een onderneming verwijst naar de organisatie van de individuen in verschillende rollen en de relaties, zowel formeel als informeel, tussen deze rollen. Bijvoorbeeld, sommige bedrijven hebben rigide hiërarchieën dat de relatie tussen managers en werknemers te definiëren, terwijl anderen meer op samenwerking, egalitaire systemen. Het aantal niveaus in een organisatie heeft ook invloed op gedrag in organisaties van het bedrijf. Bijvoorbeeld, in een bedrijf met vele niveaus tussen de entry-level medewerkers en het topmanagement, entry-level werknemers kunnen het gevoel dat ze hebben minder van een belang in hun organisatie of dat hun meningen minder dan in een bedrijf worden gewaardeerd, waarbij er relatief weinig niveaus tussen de boven- en onderkant.

Technologie

Het gebruik van technologie is een vaak over het hoofd gezien onderdeel van gedrag in organisaties. Zo kan de werknemers binnen een bedrijf de organisatorische gedrag van communiceren vooral via e-mail vertonen, terwijl werknemers in een andere onderneming er een gewoonte van om naar beneden te lopen de gang naar kantoren van anderen om face-to-face te spreken kunnen maken. Technologie heeft ook invloed op gedrag in organisaties in dat het mogelijk maakt bedrijven steeds meer om medewerkers om thuis te werken, wat resulteert in minder binding onder de medewerkers. Tegelijkertijd kan het gebruik van technologie samen mensen geografisch gescheiden door middel van een teleconferentie brengen, bijvoorbeeld.

Milieu

De milieu-invloeden op gedrag in organisaties kan komen van zowel interne als externe bronnen. Een bedrijf bezig met een sterk gereguleerde bedrijf kan een strikte en gestructureerde cultuur te wijten aan de noodzaak om te voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving van externe omgeving van het bedrijf. De interne omgeving van een bedrijf heeft ook invloed op gedrag in organisaties. Zo zal een worstelende bedrijf hebben vaak een ander gedrag in organisaties dan een succesvolle en groeiende bedrijf.

Share This Post