Index / Onderwijs / Expository essay schrijven Onderwerpen & Voorbeelden

Share This Post

Onderwijs

Expository essay schrijven Onderwerpen & Voorbeelden

Veel docenten toewijzen verklarende essays aan hun studenten als een manier om studenten te helpen leren hoe je een formele essay te schrijven. Expository essays streven naar een onderwerp formeel verklaren zonder gebruik van een emotioneel geladen t

AdvertisementVeel docenten toewijzen verklarende essays aan hun studenten als een manier om studenten te helpen leren hoe je een formele essay te schrijven. Expository essays streven naar een onderwerp formeel verklaren zonder gebruik van een emotioneel geladen taal. Wanneer u een onderwerp en voorbeelden voor uw verklarend essay kiezen, kies een onderwerp dat je interessant vindt en kan bepalen of te verduidelijken door middel van concrete voorbeelden.

Persoonlijke Expository Onderwerpen

Sinds verklarende essays proberen te definiëren en te verduidelijken een onderwerp door de onthulling van voorbeelden, kies een onderwerp dat persoonlijk invloed op uw leven. Puttend uit uw real-life ervaring zal je expository essay geloofwaardigheid. Kies een onderwerp als uw favoriete activiteit, favoriete muziek, favoriete seizoenen en ga zo maar door. Gebruik voorbeelden die van betekenis zijn voor u en helpen bepalen wie je bent. Een andere persoonlijke onderwerp voor een verklarend essay zou het belang van grootouders door het geven van voorbeelden van hoe jou waren of niet invloed op je leven. Je zou ook kunnen schrijven over uw meest memorabele vakantie met voorbeelden van waarom je het onthouden zo goed.

Vergelijk en Contrast Expository Topics

Kies gewoon een onderwerp dat u kunt vergelijken en het contrast van de verschillende aspecten van het onderwerp of kies twee soortgelijke onderwerpen om te vergelijken en contrast. Als u niet beschikt over persoonlijke voorbeelden te gebruiken, vinden gedocumenteerde voorbeelden om beide kanten te ondersteunen. Gemakkelijk vergelijken en twee recente klassen die je nam, twee stijlen van discipline door ouders of twee verschillende plaatsen die je hebt geleefd met behulp van voorbeelden die je beïnvloed. Verklarend essay onderwerpen die zich lenen voor het vergelijken en contrasterende de verschillende aspecten van het onderwerp zijn waarom een ​​bepaald dier maakt de beste huisdier door te wijzen op voorbeelden voor en tegen het bezitten van het huisdier; de redenen voor schooluniformen met voorbeelden van succesvolle scholen die doen dragen uniformen en succesvolle scholen die dat niet doen; of de beweegredenen voor een nieuwe hobby te beginnen met voorbeelden van de voor- en nadelen van het hebben van hobby's.

Beschrijvende Expository Onderwerpen

Een andere keuze voor expository essay onderwerpen zijn beschrijvend onderwerpen waarmee u uitleggen of beschrijven een relevant proces of huidige kwestie. U kunt het proces voor het selecteren van de beste presidentskandidaat door het geven van voorbeelden van vroegere presidenten te beschrijven, of voor het kiezen van welke carrière keuze heeft de meeste voordelen door het onderzoeken van de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid. Actuele thema's die in een verklarend essay kan worden verklaard zijn de gevolgen van tienerzwangerschap of legalisering van marihuana door het geven van statistieken en feiten over de problemen samen met relevante voorbeelden.

Share This Post