Index / Sport en fitness / Europese Basketball Rules

Share This Post

Sport en fitness

Europese Basketball Rules

Ondanks tientallen spelers te verliezen aan de National Basketball Association door de jaren heen, Europees basketbal is nog steeds levend en wel. Teams uit heel het continent, met inbegrip van Griekenland, Italië, Spanje en Frankrijk, hebben jaarlij

AdvertisementOndanks tientallen spelers te verliezen aan de National Basketball Association door de jaren heen, Europees basketbal is nog steeds levend en wel. Teams uit heel het continent, met inbegrip van Griekenland, Italië, Spanje en Frankrijk, hebben jaarlijks strijden in competities en toernooien ter voorbereiding op grote internationale transnationale competities zoals Euroleague en Eurocup. Europese basketbalcompetities gebruik maken van de officiële spelregels van de International Basketball Federation (FIBA), terwijl de NBA maakt gebruik van een eigen set van regels.

Court Setup

Een Europese basketbalveld maatregelen precies 28 m bij 15 m, waardoor het iets langer en smaller dan een NBA rechtbank. De grootste verschillen in de rechtbank setup betreft de omvang van de toets (de boxed gebied direct in de voorkant van het net) en de afstand van de drie-punts lijn uit de mand. In de Europese basketbal, de grenzen van de sleutel uit te breiden diagonaal in de richting van het einde lijn van de vrije worplijn. Dit maakt het Europees toets groter dan die gebruikt in de NBA, waarbij de sleutel is perfect rechthoekig. De Europese drie-punts lijn ligt op slechts 20 1/2 voeten uit de mand, terwijl de NBA grens is 23 voet negen duim van het doel.

Game Setup

Europese league basketbalwedstrijden bestaan ​​uit twee helften met twee 10-minuten kwartalen per helft. Het team dat het bezit van de bal om het spel te starten krijgt wordt ook gegeven de bal aan het vierde kwartaal beginnen, terwijl het andere team begint met het bezit van de tweede en derde kwartaal. Teams moeten manden wisselen aan het begin van de tweede helft. Elk team krijgt twee time-outs in de eerste helft en drie meer in de tweede helft, met een extra time-out toegekend moet het spel te gaan in overwerk. Teams kunnen niet-gebruikte time-outs uit de eerste helft over te dragen aan de tweede helft.

In-Game Rules

Als een speler meer dan één volledige stap, terwijl het dragen van de bal, zal hij worden belast met reizen en zijn team zullen het bezit van de bal te verliezen. Dit gebeurt ook als een speler stopt met zijn dribbel, hervat dan zonder eerst de bal doorgeven aan een andere speler. Wanneer een team brengt de bal in het spel van zijn eigen verdedigingshelft, heeft acht seconden om de bal vooruit voorbij het midden van de rechter lijn. Als het niet kan, is het bezit verliest. Elk team heeft 24 seconden van de tijd die het bezit nodig is om een ​​schot op de basket te proberen. Als de bal raakt de velg, maar niet in te gaan, het schot telt als een poging. Dit betekent dat als de schietpartij team de miss haalt, kan het helemaal opnieuw beginnen met een nieuwe 24-seconden klok.

Foul Regels

Elk team mag vier verdedigende team de overtreding per kwartaal. Op de vijfde verdedigende team fout, wordt het aanvallende team gegeven twee schoten van de vrije worp. Foul shots zijn ook bekroond als een verdedigende speler interfereert met een aanvallende speler die in de handeling van het schieten van de bal. Als het schot niet in gaat, wordt de schutter twee vrije worpen toegekend. Als de bal verder gaat in de korf telt en de schutter wordt toegekend een vrije worp. Spelers zijn alleen toegestaan ​​een maximum van vijf fouten, met de vijfde overtreding leidt tot het uitwerpen uit het spel.

Share This Post