Index / Onderwijs / Elia en de weduwe Crafts

Share This Post

Onderwijs

Elia en de weduwe Crafts

Het verhaal van de profeet Elia en de weduwe in 1 Koningen 17 illustreert hoe God is getrouw om precies wat je nodig hebt, zelfs als de situatie hopeloos lijkt door menselijke normen voorzien. Elia en de weduwe ambachten versterken dit punt en het id

AdvertisementHet verhaal van de profeet Elia en de weduwe in 1 Koningen 17 illustreert hoe God is getrouw om precies wat je nodig hebt, zelfs als de situatie hopeloos lijkt door menselijke normen voorzien. Elia en de weduwe ambachten versterken dit punt en het idee dat het niet uitmaakt hoe ontoereikend een kind is om een ​​uitdaging te overwinnen, wanneer zij laten in de handen van God, Hij is meer dan genoeg. Take-home herinneringen houden deze les altijd aanwezig en fris, nuttig, omdat het moeilijk kan zijn voor een kind om in gedachten te houden bij beproevingen komen.

matching Game

Maak een reeks van de aanpassing van kaarten ter illustratie van de verschillende delen van het verhaal en het herformuleren van de belangrijkste punten om te onthouden, zoals: "God hen die op Hem vertrouwen zegent." Of: "God kent uw wensen voordat je doet en biedt." Omvatten belangrijke woorden zoals "hospitality", "bidden" of "liefde". Als u een tweetalige bediening, meng kaarten in beide talen in het Engels overeenkomen met Spaanse verhaal zinnen, bijvoorbeeld. Laat de kinderen kleur een set kaarten en snijd ze uit elkaar. Bewaar ze in een envelop of plastic zakje. Laat de kinderen spelen concentratie met de kaarten om de wedstrijden te vinden. Zodra ze maken alle wedstrijden, vragen de kinderen de lay-out van de foto's en bijschriften in het verhaal van orde en het verhaal navertellen in hun eigen woorden.

Kruikje olie

Elia werd verspillen weg van de honger in de beek van Kerith toen God hem vertelde te gaan verblijven met de weduwe van zijn voedsel te ontvangen. Probleem was dat de kasten van de weduwe waren bijna leeg .. Beide leerde een les over het vertrouwen van God om te voorzien in hun behoeften als Elia bidden en God maakte het beetje bloem en olie die de weduwe had laatst te bieden totdat de regen terug naar het land . Studenten kunnen versieren hun eigen olie potten om hen te helpen herinneren dat God zal gebruiken wat schamele aanbod ze hebben en maken het meer dan genoeg wanneer ze het aan Hem. Gebruik potjes babyvoeding, inblikken potten of schone, etensresten potten met deksels. Verf de buitenkant van de pot of bedek het met een doek of kleurrijke tissue papier decoupage. Giet een kopje olie, dan sluit het deksel stevig.

brood-sticks

Eetbare ambachten zijn altijd populair. Elia gaf de weduwe om een ​​beetje brood te verdienen met wat ze ter beschikking hadden, en ze gehoorzaamde. Kinderen kunnen hun eigen mini-broodjes te maken met een blik brood stokken. Of meng een eenvoudige deeg met bloem, olie en water - zoals de weduwe moet hebben gedaan. Geef ieder kind drie stukken deeg en vragen elk om een ​​rol in een lang touw. Vlecht de drie brood touwen in een miniatuur Joodse challah-stijl brood. Bak volgens recept instructies. Om de beurt God te danken voor specifieke bepalingen Hij heeft in het leven van elk kind gemaakt als je je snacks te eten.

Broodmand

De weduwe had nooit zorgen te maken over haar broodmand leeg zijn, zolang ze trouw te doen wat God haar opgedragen en verzorgen van zijn profeet was. Soms heb je niet begrijpt de redenen dat God je vraagt ​​om iets te doen, maar alles wat je nodig hebt is gehoorzaamheid en een gewillig hart. Een broodmand make-and-take herinnert kinderen dat God beloont de trouwe en gehoorzame dienaar. U kunt goedkoop brood manden te krijgen tegen een kringloopwinkel of dollar winkel. Versier een groot doek servet, met behulp van gezwollen stof verven om verhaal scènes, belangrijke verzen en de belangrijkste punten inschrijven. Als het de verf droogt, leg het geschilderd-kant naar beneden in de mand. vul dan de mand met broodjes of brood. Trek de hoeken naar het midden om het brood te dekken voor het serveren en om uw ontwerpen te pronken.

Share This Post