Index / Bedrijf / Einde van de maand Procedures voor Accounts Payable

Share This Post

Bedrijf

Einde van de maand Procedures voor Accounts Payable

Voor een bedrijf, einde van de maand de rekeningen te betalen procedures zijn geld spaarders, omdat ze afdelingshoofden en functionele leiders in staat om te bepalen hoeveel het bedrijf te danken heeft en het uitzoeken van de beste en snelste manier

Advertisement

Voor een bedrijf, einde van de maand de rekeningen te betalen procedures zijn geld spaarders, omdat ze afdelingshoofden en functionele leiders in staat om te bepalen hoeveel het bedrijf te danken heeft en het uitzoeken van de beste en snelste manier om te werken rekeningen te betalen. Deze procedures omvatten de activiteiten zo divers als het verifiëren van ledger data, het tellen van de voorraden en het bepalen welke leveranciers eerst betalen en welke leveranciers kunnen wachten voor de betaling.

Controleer Ledger Gegevens

Aan het einde van de maand, verdiepen in de corporate accounts payable grootboek om te bepalen hoeveel het bedrijf totale verschuldigd is. U kunt het totaalbedrag aansprakelijkheid krijgen door te kammen via verschillende data samenvattingen, waarvan sommige zijn voorzien van een saldibalans, vendor tijdschriften en een balans. Neem het totale aantal schulden, stelt leverancier schulden afgezien van geld verschuldigd kredietverstrekkers, bepalen hoeveel het bedrijf dankt medewerkers en het berekenen van de afdrachten aan service providers te sturen - zoals verhuurders, verzekeraars, nutsbedrijven bedrijven en onderhoud aannemers.

Count Voorraden

Zodra u totaalbedrag aansprakelijkheid van een bedrijf, controleren of een van de bestanddelen ervan nauwkeurig. Controle van de juistheid van de geldschieter statement data en service provider factuur bedragen is eenvoudig - gewoon verwijzen naar facturen het bedrijfsleven ontvangen aan het einde van de maand. Bevestigt dat geld verschuldigd voor de inventaris ontvangsten is juist een beetje lastig kan zijn - en dat is de reden waarom u nodig heeft om het hoofd corporate magazijnen, de hulp inroepen van de opslag voormannen, tel inventaris één voor één en met elkaar te verzoenen de fysieke telling met het aangegeven bedrag op vendor rekeningen.

Bepaal Betaling Priority

Als u werkt in de boekhouding van een onderneming te betalen afdeling, kan het einde van de maand periode een vlaag van activiteiten op de factuur controleren, analyseren en de betaling fronten zien. Bereid een vergrijzende schema om erachter te komen hoeveel dagen het bedrijf is achter in de betalingen. Speciale aandacht besteden aan verkopers in de "60 dagen na de vervaldatum" en "90 dagen na de vervaldatum" categorieën - dat zijn degenen van wie je al snel vijandig verzameling gesprekken kunnen ontvangen, als je nog niet hebt. Neem contact op met uw leidinggevende voor het opzetten van de officiële lijst van leveranciers te betalen op basis van de operationele of de liquiditeit prioriteit, en zendt deze lijst aan de corporate treasury-afdeling.

Bereid Post-Afdracht Schulden Report

Na een bedrijf betaalt leveranciers, goed personeelsdienst meestal bereiden een post-betaling afdracht rapport aan zakelijke verplichtingen te evalueren en na te denken over zaken als de solvabiliteit, kredietwaardigheid en strategisch management. De laatste praktijk is belangrijk om te controleren of de organisatie van de kredietwaardigheid is gunstig, om beter en strakker banden cultiveren met leveranciers en om ervoor te zorgen dat er geen achterstallige betalingen gooit algemene financiële reputatie van het bedrijf uit kilter.

Share This Post