Index / Gezondheid / Egg Protein Vs. wei-eiwit

Share This Post

Gezondheid

Egg Protein Vs. wei-eiwit

Eiwit is een macronutriënt en een belangrijke basis voor de botten, huid, spieren, weefsels en bloed. Het bevat aminozuren, die de bouwstenen van cellen. Eiwit komt uit veel verschillende bronnen, waaronder vlees, vis, eieren, dagboek, noten, zaden e

Advertisement

Eiwit is een macronutriënt en een belangrijke basis voor de botten, huid, spieren, weefsels en bloed. Het bevat aminozuren, die de bouwstenen van cellen. Eiwit komt uit veel verschillende bronnen, waaronder vlees, vis, eieren, dagboek, noten, zaden en peulvruchten. De hoeveelheid eiwitten die je elke dag nodig hebt is afhankelijk van het gewicht, calorie-inname, en activiteitenniveau. Volgens de USDA, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit bepaald door een eenvoudige vergelijking:

Gewicht in ponden gedeeld door 2,2 = gewicht in kilogram

Gewicht in kg x 0,8-1,8 gm / kg = eiwit gram

Ei en wei-eiwit zijn twee van de meest populaire eiwitten. Je krijgt ei-eiwit door het eten van hele eieren of eiwit of ei-eiwit poeder. Wei-eiwit wordt verkregen door middel van zuivel of van poeder.

Maar welke is beter voor u? Laten we vergelijken.

Veelgestelde vragen

Ei-eiwit is een grote kwaliteit eiwit dat is populair bij atleten en bodybuilders. Voordat ei supplementen beschikbaar waren, zouden ze drinken ruw eiwit of eten tientallen eieren per keer. Ei-eiwit wordt vaak genoemd de "perfecte eiwit" van het "perfecte voedsel", omdat eieren alle van de bouwstenen van het leven, met inbegrip van eiwitten, essentiële vetten, vitaminen, mineralen, en een goede cholesterol bevatten.

Wei-eiwit is een uitstekende kwaliteit eiwit dat is zeer populair bij de fitness-wereld. Is geïsoleerd uit wei, het vloeibare bijproduct van kaas gemaakt van koemelk. Wei-eiwit bevat een volledig spectrum van aminozuren die in de perfecte concentraties voor optimale prestaties.

Betekenis

Eiwitkwaliteit wordt gemeten door twee belangrijke waarden. De eerste is verteerbaarheid, wat de maat is voor de efficiëntie van de spijsvertering en absorptie door het lichaam. Ten tweede is de biologische beschikbaarheid van eiwit, die wordt bepaald aan de biologische waarde. Dit verwijst naar de hoeveelheid eiwit behouden wanneer deze wordt geabsorbeerd door het lichaam voor gebruik door spieren en weefsels.

Zowel ei en wei-eiwit score zeer hoog op biologische waarde, omdat ze zeer efficiënt worden gebruikt door het lichaam. De biologische waarde van ei-eiwit is 88. geabsorbeerd door het lichaam iets langzamer dan wei-eiwit, dat een biologische waarde tussen 130 en 160 heeft.

Functie

Proteïnes verschillende en belangrijke functies in het lichaam. Ze zijn betrokken bij vitale chemische reacties, ze transporteren en te bewaren voedingsstoffen en zij structuur, defensie en regelgevende ondersteuning van het lichaam.

Hoogwaardige eiwitten zoals eieren en wei uitvoeren van deze optimaal functioneert. Een voor de hand liggende manieren om de resultaten van deze eiwitten in actie gage te merken hoe goed spieren groeien en herstellen van oefening na het eten van deze eiwitten. Oefening put eiwitopslag snel. Re-tanken met ei of wei-eiwit voedt de spieren, hen op te bouwen en waardoor ze snel te herstellen van de stress van inspanning.

voordelen

Naast de voordelen eiwit voorziet actieve spieren, proteïne verhoogt ook zowel hormonale en cellulaire functies. Bovendien, het immuunsysteem reageert erg antioxidant effecten eiwit.

Als je dieet, zowel eieren en wei-eiwitten zijn nuttig omdat eiwit balances bloedsuikerspiegel, in tegenstelling tot koolhydraten, waardoor bloedsuikers te fluctueren. Evenwichtige bloedsuikerspiegel helpen uw gewicht en eetlust, onderhouden consistente energie niveaus, en vet te verbranden. Zowel eieren en wei-eiwitten in een geschikte poedervorm als voedingssupplement.

Ei-eiwit is laag in calorieën en heeft een kwaliteit aminozuur profiel. Het beste is om dit soort eiwit door het eten van eieren tegenstelling tot het gebruik van een ei-eiwitpoeder supplement.

Wei-eiwit is de snelste absorberende eiwit en bevat een volledig spectrum van aminozuren en vertakte keten aminozuren. Er is geen hele voedsel dat zijn prestaties kan evenaren. Het is ideaal voor gebruik vóór en na de training om de beste resultaten te krijgen.

overwegingen

Er zijn een aantal dingen te overwegen wanneer u kiezen welke eiwitten het beste is voor jou.

Zowel ei en wei-eiwit kan voedselallergieën bij bepaalde personen die gevoelig zijn voor dierlijke of zuivelproducten veroorzaken. Meestal het spijsverteringskanaal lijdt als gevolg van een onvermogen het eiwit af te breken.

Sommige mensen met een natuurlijke neiging tot een hoog cholesterolgehalte moeten extra voorzichtig van het eten van hele eieren te zijn. Eiwitten bevatten meer eiwitten dan eigeel terwijl de dooier hebben de meeste van de cholesterol en vet. Dit is niet zo slecht gezien het grootste deel van het vet is van essentieel belang of goed vet. Bij het eten van eieren, moet u de dooiers te beperken tot een of twee per dag (of helemaal geen of een verhoogd risico op hoge cholesterol) en eet meer eiwitten.

Het eten van te veel eiwit - meer dan 30 procent van je dagelijkse calorie-inname - kan schadelijk zijn. Het kan het lichaam systemen en organen te zetten, zoals de nieren, onder onnodige stress. Idealiter eiwitten maken ongeveer 15 procent van de totale dagelijkse calorie-inname, volgens de RDA. Een dieet bestaande uit 1.800 calorieën per dag vereist dat ongeveer 270 calorieën afkomstig moet zijn uit eiwit. Plan zorgvuldig en niet te veel koolhydraten niet opofferen voor eiwit.

Share This Post