Index / Tuin / Eetbare wilde planten in North Carolina

Share This Post

Tuin

Eetbare wilde planten in North Carolina

Tussen de bergen en de maritieme regio's van Noord-Carolina ligt een enorme rijkdom van biologisch diverse bossen. Native Americans en Europese kolonisten geoogst de rijke eetbare plantaardige grondstoffen van North Carolina voor honderden jaren, met

Advertisement

Tussen de bergen en de maritieme regio's van Noord-Carolina ligt een enorme rijkdom van biologisch diverse bossen. Native Americans en Europese kolonisten geoogst de rijke eetbare plantaardige grondstoffen van North Carolina voor honderden jaren, met een beroep op de voedzame bounty van het bos tijdens magere tijden. Interesse in wilde eetwaren is gegroeid in de afgelopen jaren, toonaangevende hedendaagse verzamelaars om uit te zoeken en het verzamelen van eetbare planten uit North Carolina bossen.

Eetbare wilde greens beginnen te verschijnen in het vroege voorjaar en zijn beschikbaar tijdens de zomer. Hoewel sommige zijn eetbaar rauw, moeten velen bereid zijn om hun smaak te verbeteren en te neutraliseren eventuele bacteriën en onverteerbaar elementen aanwezig. Fiddleheads de eerste scheuten van jonge varens, vooral kaneel varen (kaneelvaren), hetgeen de meest gebruikte soorten in North Carolina. Verschijnen in het vroege voorjaar, de fiddleheads zijn klein, curling greens met een delicate smaak. Zij moet grondig worden gekookt alvorens te worden opgegeten, over het algemeen twee keer gekookt met een verandering van water, vervolgens gegeten met boter of toegevoegd aan soepen en salades. Een ander wilde eetbare is Kudzu (Pueraria montana). Hoewel het niet een inheemse plant, Kudzu groeit in het wild in Noord-Carolina. De bladeren zijn eetbaar rauw of gekookt. Paardebloem (Taraxacum officinale) is een van de meest voorkomende wilde eetbare greens. Over het algemeen beschouwd als hinderlijk onkruid, paardebloem greens zijn heerlijk rauw als ze jong en licht gekookt toen volwassen. Spoel paardenbloem greens grondig voor het eten om eventuele residuen van bestrijdingsmiddelen te verwijderen.

Noten zijn direct beschikbaar in de meeste bosgebieden van Noord-Carolina. Hoewel het nu zeldzaam, Amerikaanse kastanjes (Castanea dentata) was ooit een rijke en waardevolle bron van eiwitten voor Inheemse Amerikanen in de regio. De noten zijn gemakkelijk herkenbaar door hun grote, stekelige bramen. op grote schaal geteeld voor de commerciële handel, zwarte walnoot (Juglans nigra) is ook een zeer productief wilde eetbare. De noten, die in zijn gladde huid, grote, groene schillen, kan moeilijk te verwijderen zijn. Gevonden in de Piemonte en de kustvlakte van Noord-Carolina, de Amerikaanse beuk (Fagus grandifolia) draagt ​​kleine, stekelige noten die het best worden geroosterd hun zoetheid uit te brengen. Hoewel het moeilijk is om te oogsten, beukennootjes zijn zeer smakelijk wild noten. Eikels uit de zuidelijke levende eiken (Quercus virginiana) en witte eik (Q. alba) zijn ook waardevol voedsel bronnen, mits goed behandeld. Eikels van beide soorten moeten grondig worden geweekt om hun natuurlijke bitterheid te verwijderen.

Knollen, wortels en bollen te slaan voedingsstoffen in vele soorten planten, waardoor ze een van de meest voedzame wild eetwaren. Arachide (Apios Americana), een vaste plant bloeiende wijnstok gevonden in moerassige gebieden van Noord-Carolina, produceert een zetmeelrijke knol die aardappel lijkt in smaak en textuur, maar met een hoger eiwitgehalte. Hoewel ze gedurende het groeiseizoen kan worden geoogst, aardnoten ter hoogte van smaak en voeding in de herfst. Aardpeer (Helianthus tuberosus) is een soort van zonnebloem geroemd om zijn knol, die waterkastanjes lijkt in smaak en textuur. Vaak gezien langs de kant van de weg in Noord-Carolina, aardpeer is een gemakkelijk herkenbare en gemakkelijk beschikbaar wilde eetbare. Wilde prei (Allium tricoccum) is alleen beschikbaar voor een korte tijd in het vroege voorjaar. Soms ook wel hellingen, de ondergrondse gedeelte van de wilde prei is de meest smakelijk, met een aangename ui-achtige smaak en garlicky geur.

Ongetwijfeld, de meest universeel verzamelde wilde eetwaren zijn bessen en vruchten. In North Carolina, zijn soorten zoals rode moerbei (Morus rubra) en bramen (Rubus fruticosus) vrijwel overal in de late zomer gevonden. Gevonden in North Carolina ten oosten van de kustvlakte, gemeenschappelijke serviceberry (Amelanchier arborea) is een minder bekende verscheidenheid van eetbare bessen die open, zonnige bossen groeit. Foragers verzamelen van de rood-paars, appel-vormige vruchten tijdens midzomer en eet ze rauw. Pawpaw (pawpaw) is een kleine vruchtlichamen boom afkomstig uit het zuiden van de Verenigde Staten. De vrucht, ook wel custard appel, een banaan-achtige smaak en textuur. Hoewel de gemeenschappelijke, papaja's zijn een favoriet voedselbron voor vogels en dieren, zodat ze de neiging om snel te verdwijnen wanneer ze rijp zijn.

Share This Post