Index / Eten drinken / Eetbare delen van een Kabeljauw

Share This Post

Eten drinken

Eetbare delen van een Kabeljauw

Kabeljauw is een soort witte vis dat goedkoop en gemakkelijk te bereiden. Meestal het enige deel van de vis die gegeten de flanken, maar er zijn andere delen van het veilig voor consumptie vis ook. Uitbreiding van het soort vis die je eet zal variati

AdvertisementKabeljauw is een soort witte vis dat goedkoop en gemakkelijk te bereiden. Meestal het enige deel van de vis die gegeten de flanken, maar er zijn andere delen van het veilig voor consumptie vis ook. Uitbreiding van het soort vis die je eet zal variatie toe te voegen aan uw dieet en helpt bij het verwijderen van afval uit het koken.

Hoofd

In de meeste gevallen wanneer kabeljauw wordt geserveerd het hoofd wordt weggegooid. Vlees gelegen in het hoofd heeft typisch een fishier smaak dat veel mensen onaangenaam vinden. Een groot deel van het hoofd van de kuil kan worden verwijderd en gegeten net als de zijkanten van de vis. De gebieden van het hoofd die moeten worden vermeden zijn de ogen, huid en hersenen. De meeste mensen zullen de smaak van deze vissen delen onaantrekkelijk vinden. Toch kan een flink aantal stukken vlees worden geschept uit het hoofd deel dat traditioneel wordt weggegooid.

Lichaam

Het lichaam van de kabeljauw is het deel dat gewoonlijk wordt gegeten en heeft de meest bekende smaak. Kabeljauw is een witte vis die over het algemeen presenteert een milde smaak van de vis die perfect is voor visliefhebbers en voor mensen die niet bekend zijn met het eten van vis. Kabeljauw wordt vaak gebakken, maar kan ook gebakken worden gegeten of gegrild. Filets worden gesneden uit het skelet van de vis en gescheiden van de huid. Soms is het donker, vetlaag van vlees uit de buurt van het witte vlees van de vis snijden, maar meestal de twee soorten vlees worden geserveerd samen als een samenhangend stuk.

Staart

De kabeljauw staart is een ander stukje vis die meestal wordt weggegooid. De staart wordt afgesneden van de wervelkolom en weggegooid. De ware staart niet eetbaar en mag niet worden gegeten. In veel gevallen stukken van de goede, vlezige delen van de vis worden weggegooid met de staart. Deze stukken kunnen worden geschept uit de staart en geserveerd samen met de rest van het lichaam. Een manier om de kleine stukjes vis bedienen van de kop en staart is om ze samen te mengen in taartvorm.

Ingewanden

Fish ingewanden zijn meestal niet gegeten. Er zijn echter enkele vis ingewanden kan worden geslagen en gebakken die erg goed smaken. Het is niet aan te raden om de vis hersenen, de ogen of de maag te eten. Anders dan dat, is het echter mogelijk om een ‚Äč‚Äčander deel van de vis je eet. Vislever en harten kan een unieke smaak toe te voegen aan andere gerechten. Kabeljauwlever heeft een van de hoogste concentraties van omega-3 vetzuren in vis en zelden het olie voor consumptie.

Share This Post