Index / Huis / Een goede manier om een ​​expansievat Verbinding maken met een Boiler

Share This Post

Huis

Een goede manier om een ​​expansievat Verbinding maken met een Boiler

Een expansievat is ontworpen om het overtollige water en de druk van het water op te vangen in een gesloten warm water verwarmingssysteem. Zonder een expansievat, kan de expansie van het verwarmde water "waterslag" of lawaai van de verwarming ve

AdvertisementEen expansievat is ontworpen om het overtollige water en de druk van het water op te vangen in een gesloten warm water verwarmingssysteem. Zonder een expansievat, kan de expansie van het verwarmde water "waterslag" of lawaai van de verwarming veroorzaken. De tank kan het warm water verwarmingssysteem om de juiste hoeveelheid water, ondanks de uitzetting en krimp van het water als gevolg van verwarming en koeling te handhaven.

Het installeren van een expansievat in een open systeem

Expansievaten zijn geïnstalleerd fysiek boven de rest van de ketel. De open tank wordt vaak geïnstalleerd op een zolder of zolder boven de ketel locatie. Het expansievat is via een T bevestiging aan de belangrijkste warmwaterleiding loopt tussen de ketel en de pomp die de radiatoren of andere warmte afgeven inrichting voedt. De verhoogde ligging van de tank dient een belangrijk doel. Hoge druk, veroorzaakt door de expansie van verwarmd water, dwingt het water in de leiding en in het expansievat.

Als het water afkoelt en contracten, wat resulteert in een lagere waterdruk, zwaartekracht brengt het water uit het expansievat en terug in de ketel systeem. Het expansievat dient ook als een herstel schip voor elke water afgevoerd uit de boiler. In het geval dat de boiler overloopt, eindigt het water in het expansievat in plaats van stromen in de afvoer. Expansievaten worden ook algemeen gebruikt om zoet water te introduceren in de ketelinstallatie bij verdamping of ander verlies van water aan de boiler systeem.

Het installeren van een expansievat in een gesloten systeem

Het expansievat in een gesloten of afgedichte systeem zich dicht bij het niveau van de ketel. Lucht en water druk in het systeem zal de beweging van het water in plaats van de zwaartekracht nodig in een open systeem te vergemakkelijken. Het expansievat wordt door een leiding die aansluit op het warmwatersysteem door een T passend in de buis terug naar de ketel de radiatoren geïnstalleerd om het systeem verbonden.

Het expansievat van een gesloten systeem is luchtdicht met een manometer en eventueel een veiligheidsklep geïnstalleerd. Aansluitingen op het watersysteem, voor het toevoegen van water indien nodig, zijn ook gemaakt in het expansievat.

Sommige gesloten systeem ketels voorzien van de ketel en expansievat in een enkele eenheid die ook de meters en veiligheidskleppen voor de werking van het verwarmingssysteem.

Share This Post