Index / Wensen en Feesten / Easter Eggs Around the World

Share This Post

Wensen en Feesten

Easter Eggs Around the World

Overzicht Of gekookt en geverfd, met de hand geschilderd of gemaakt van chocolade, Pasen eieren zijn een centraal onderdeel van de paasviering. Paaseieren worden gevonden in kweken hele wereld. Elk land heeft zijn eigen folklore en legendes met betre

Advertisement

Overzicht

Of gekookt en geverfd, met de hand geschilderd of gemaakt van chocolade, Pasen eieren zijn een centraal onderdeel van de paasviering. Paaseieren worden gevonden in kweken hele wereld. Elk land heeft zijn eigen folklore en legendes met betrekking tot Pasen eieren, evenals zijn eigen paasei spelletjes en tradities.

Easter Egg Hunts

De Easter egg hunt is waarschijnlijk de meest voorkomende Pasen traditie in de Verenigde Staten. Volwassenen verbergen Paaseieren, hetzij echte of snoep substituten, en kinderen te concurreren om te zien wie het meest kan vinden. De korven worden gebruikt om deze eieren te houden hebben een belangrijke symbool van Pasen geworden.

ei Rolling

Hoewel het wordt beoefend in de VS, met een jaarlijkse loempia op het Witte Huis gazon, de gewoonte van ei rollen komt vaker voor in Groot-Brittannië en Duitsland. Kinderen rollen hun paaseieren beneden hellingen, eventueel ter herdenking van de steen wordt uit de buurt van het graf van Christus in het verhaal van Pasen gerold. Een ei dat scheuren aan de onderkant van de heuvel wordt gezegd dat het geluk te brengen.

Egg Tapping

In Noord-Engeland en een groot aantal landen in Oost-Europa, de kinderen spelen een spel genaamd ei tappen, ei dumping of ei jarping. De spelers kloppen hun hardgekookte eieren samen; de speler wiens ei scheuren eerste is de verliezer.

Egg Decorating

In Rusland en Oost-Europa, zijn paaseieren vaak uitgebreid versierd, met handgeschilderde ontwerpen van religieuze beelden of het voorjaar scènes. De bekendste voorbeelden van deze traditie zijn de Faberge eieren. Versierd met goud en emaille, deze werden vervaardigd door de Faberge sieraden onderneming te worden gegeven als geschenken van Pasen; de beroemdste werden gemaakt voor de tsaren van Rusland.

Easter Egg Folklore

In de Engels-sprekende wereld, is de Paashaas genoemde verantwoordelijke voor het verbergen van paaseieren voor de kinderen te vinden te zijn. In andere delen van de wereld, maar de legende verschillend. In Frankrijk bijvoorbeeld, folklore heeft het dat kerkklokken, die niet over doen tijdens het paasweekend, vliegen naar Rome tijdens deze periode. Wanneer ze terugkeren, worden gebeld tijdens de vieringen van Pasen, ze dragen Paas eieren met hen.

Share This Post