Index / Gezondheid / Dwarslaesie & MS Symptomen

Share This Post

Gezondheid

Dwarslaesie & MS Symptomen

Ruggenmergletsel betrokken bij multiple sclerosis geneigd de lagere ledematen aantasten terwijl hersenletsels vaak bovenlichaam gebieden als armen en ogen beïnvloeden. Het ruggenmerg is betrokken bij ongeveer 90 procent van die gediagnosticeerd met m

Advertisement

Ruggenmergletsel betrokken bij multiple sclerosis geneigd de lagere ledematen aantasten terwijl hersenletsels vaak bovenlichaam gebieden als armen en ogen beïnvloeden. Het ruggenmerg is betrokken bij ongeveer 90 procent van die gediagnosticeerd met multiple sclerose op een bepaald punt.

Kenmerken

Multiple sclerose is een slopende en vaak onvoorspelbare ziekte. Het is een auto-immune ziekte waarbij het lichaam aanvallen van de omhulsels die de zenuwen bedekken. Geen twee mensen met multiple sclerose hebben exact dezelfde symptomen.

De eerste diagnose voor multiple sclerose vaak wordt gemaakt door middel van een MRI van de hersenen en een lumbaalpunctie, die abnormale niveaus van witte bloedcellen en eiwitten zal laten zien. Laesies of witte gebieden op de MRI in combinatie met de lumbaalpunctie zal de diagnose vast te stellen. De meeste mensen die worden verdacht van het hebben van multiple sclerose zal niet over een spinale MRI pas later in hun behandeling. De hersenscan is de focus van de eerste diagnose.

Behandeling

Behandelingsopties voor spinale laesies bij multiple sclerose zijn dezelfde als voor diegenen met alleen hersenletsel. Er zijn vier FDA goedgekeurde multiple sclerose drugs:

Tysabri: Eén keer per maand-infusie.
Betaseron: Interferon beta-1b wordt geïnjecteerd onder de huid om de andere dag.
Copaxone: Eén keer per-dag-injectie onder de huid.
AVONEX: Once-per-week musculaire injectie.

Betekenis

Ongeveer 35 procent van de mensen met multiple sclerose zullen slechts spinale symptomen. Spinale letsels hebben een unieke set van symptomen, waaronder:

Upper spinale of neklaesies kan gevoelloosheid of zwakte in de armen.
Mid-spinale letsels kan een verlammende band rond het middelste gedeelte vaak aangeduid als de oorzaak "MS knuffel."
Lagere spinale laesies kunnen een scala aan onderwerpen, waaronder de balans en slecht ter been zijn, alsmede het verlies van darmen en blaas functies (Resource 2) veroorzaken.

overwegingen

Mensen die lijden aan spinale multiple sclerose zal normaal gesproken nodig hebt om een ​​loophulp zoals een stok of rollator. Er is ook de mogelijkheid om een ​​rolstoel bij het lopen afstanden vereist.

beroemde Ties

Annette Funicello, Alan Osmond en Montel Williams al lijden aan multiple sclerose.

Waarschuwing

Eventuele wijzigingen van de symptomen na de diagnose multiple sclerose moet met een neuroloog worden besproken. Een MRI moet eenmaal per jaar te worden uitgevoerd om de progressie van de ziekte te volgen.

Share This Post