Index / Bedrijf / Drie soorten activiteiten van een onderneming

Share This Post

Bedrijf

Drie soorten activiteiten van een onderneming

De aard van de bedrijven in de economie bereik van dienstverlenende bedrijven, zoals restaurants en schoonheidssalons, aan bedrijven die producten, zoals een tennisschoen fabrikant of een auto-bedrijf. Ongeacht de onderliggende business, worden alle

AdvertisementDe aard van de bedrijven in de economie bereik van dienstverlenende bedrijven, zoals restaurants en schoonheidssalons, aan bedrijven die producten, zoals een tennisschoen fabrikant of een auto-bedrijf. Ongeacht de onderliggende business, worden alle bedrijven in het algemeen zich bezighouden met drie soorten activiteiten: verkoop en marketing, operations en financiën.

Verkoop en marketing

De verkoop en marketing activiteiten van een bedrijf is meestal de primaire bron van inkomsten te genereren. De marketing personeel is niet alleen verantwoordelijk voor reclame producten en diensten, maar ook voor het bestuderen van trends in de markt en de voorkeuren van de consument. Het is de verantwoordelijkheid van de verkopers actief voort te zetten potentiële klanten en hen te betrekken bij activiteiten van het bedrijf.

Activiteiten

Operations is een vrij brede term die in het algemeen de prestaties van de belangrijkste functies van een organisatie omvat. Met andere woorden, operaties is wat het bedrijf is in het bedrijfsleven te doen. Voor een fast food bedrijf, bijvoorbeeld, operaties zou het eigenlijke proces van het maken van het eten en het bedienen van klanten op te nemen. Voor een productiebedrijf, zou de activiteiten van het proces waarbij de producten worden gemaakt in een fabriek of in de fabriek op te nemen.

Financiën

De financiële activiteiten van een bedrijf zijn vooral gericht op het genereren en beheren van financieel kapitaal voor de onderneming. Zo kan een bedrijf de financiële officier in de eerste plaats bezig met het vinden van potentiële investeerders om geld in het bedrijf of om de juiste balans tussen schulden en eigen vermogen voor het bedrijf te bepalen. Daarnaast zal de financiële activiteiten vaak onder het toezicht op verschillende takken van een bedrijf om te bepalen welke verbetering behoeven, of zelfs moeten worden geëlimineerd.

winstmaximalisatie

Terwijl de verkoop en marketing, operations en financiën zijn drie belangrijke specifieke activiteiten van een bedrijf, moet niet worden vergeten dat deze drie activiteiten allemaal worden uitgevoerd in combinatie met elkaar om het uiteindelijke doel van de meeste bedrijven te bereiken: winstmaximalisatie. Volgens de meeste standpunten, moet hoofdactiviteit van een bedrijf altijd om zoveel mogelijk winst voor de eigenaars of aandeelhouders te genereren. Dit kan betekenen dat de verkoop van zo veel mogelijk product, met operaties die zo efficiënt mogelijk om zo kosten te besparen en gebruik te maken van het financiële kapitaal van een onderneming zo rendabel mogelijk te maken.

Share This Post