Index / Careers & Work / DOT Vereisten voor Air Cylinders

Share This Post

Careers & Work

DOT Vereisten voor Air Cylinders

Cilinders die perslucht dragen worden geclassificeerd als gevaarlijk door het Department of Transportation en scheepvaartreglement voor cilinders zijn opgenomen in de Code of Federal Regulations, titel 49, Parts 171, 172, 173, 178, 179 en 180. Alle d

Advertisement



Cilinders die perslucht dragen worden geclassificeerd als gevaarlijk door het Department of Transportation en scheepvaartreglement voor cilinders zijn opgenomen in de Code of Federal Regulations, titel 49, Parts 171, 172, 173, 178, 179 en 180. Alle dragers zijn onderhevig aan RID hoewel het soms moeilijk om een ​​fysieke controle van de luchtcilinders maken. In sommige gevallen kan de vervoerder alleen de verzendkosten documenten te onderzoeken, dus moet hij zo zorgvuldig doen.

Carrier Verantwoordelijkheden

Dragers hebben de rapportage verantwoordelijkheden voor de lucht cilinders ze dragen; de cilinders moet voldoen aan de Department of Transportation regelgeving. Rapportage criteria is gepubliceerd in CFR, titel 49, secties 171,15 en 171,16. De drager kan ter plaatse controleren cilinders draagt ​​hij door ervoor te zorgen dat de cilinders niet worden hergebruikt als ze eenmalig gebruik cilinders, dat ze niet worden gebruikt na hun test datum, dat ze bescherming ventiel, dat de kleppen niet defect en dat er geen uitstulpingen, deuken of corrosie. Ook moet de cilinders zijn bijgevuld door de eigenaar of met toestemming van de eigenaar en zij mogen niet serienummers of enig ander oneigenlijk markeringen zijn gedupliceerd.

nauwkeurige markeringen

Air cilinders moeten met de inspectie data worden gemarkeerd. Herbruikbare cilinders moet ook met de data ze werden herkeurd of opnieuw getest worden gemarkeerd. Hertesten en reinspecting is nodig om plaats te nemen op periodieke intervallen. Cilinders moeten ook naar behoren met de gevarenklasse, beschrijving, technische benaming en de technische naam voor het materiaal dat wordt verzonden worden gemarkeerd. De inhoud moet correct worden geïdentificeerd. BHV informatie en telefoonnummers moet ook op de cilinder. Lege flessen moet worden vermeld "M7." De opschriften moeten leesbaar zijn en de symbolen moeten worden geregistreerd bij de DOT.

veilig vervoeren

bescherm kap op luchtcilinders die vragen om hen moet altijd op zijn plaats tijdens het transport, en ze moeten met de hand aangedraaid worden. Cilinders moeten op hun plaats worden gehouden verticaal tijdens het transport, maar stroppen of magneten mogen niet worden gebruikt. Carriers verplaatsen de cilinders door het kantelen en rollen ze op hun onderkant. Vervoerders mogen geen gebruik maken van de bescherming ventieldopje op de cilinder te tillen. Een perslucht cilinder mag niet worden verwijderd, geslagen, of toegestaan ​​aan een andere cilinder te slaan. Een cilinder die bevroren is op een oppervlak mag niet worden peuterde met een bar; warm water moet worden gebruikt om het los te maken. Terwijl cilinders worden opgeslagen, moeten ze uit de buurt van warmte worden gehouden. Zij moeten ook worden opgeslagen in een droge, goed geventileerde locaties.

Share This Post