Index / Huis / Doel van een anode in een boiler

Share This Post

Huis

Doel van een anode in een boiler

Een tank-type boiler kan duren voor 10 tot 15 jaar met de juiste zorg. Een belangrijk onderdeel van dat onderhoud is de anode rod. Water Heater Parts Een ervaren loodgieter kunnen alle onderdelen van een boiler te vervangen met uitzondering van de ta

AdvertisementEen tank-type boiler kan duren voor 10 tot 15 jaar met de juiste zorg. Een belangrijk onderdeel van dat onderhoud is de anode rod.

Water Heater Parts

Een ervaren loodgieter kunnen alle onderdelen van een boiler te vervangen met uitzondering van de tank. Een huiseigenaar moet een nieuwe kachel te kopen wanneer de tank roest uit en mislukt.

heater Tank

Staal vormt de buitenzijde wand van de brandstoftank. De binnenkant heeft een glazen voering, die microscopisch kleine scheurtjes kunnen ontwikkelen in de tijd en leiden tot roesten van de schelp.

anode

Alle tank-type opslag boilers zijn voorzien van een anode die in de stalen tank wordt opgeschort. De anode heeft een stalen kern met ofwel een magnesium of aluminium coating.

Doel

Het doel van de anode om corrosie van buitenaf staalshell voorkomen. Een elektrochemische reactie tast de anodestaaf voor de stalen tank, waardoor het van roesten, waardoor een langere levensduur beschermen.

Onderhoud

Corrosie gebruik de anodestaaf tijd, en zal moeten worden vervangen. De anodestaaf zou elke 3-5 jaar worden onderzocht door een ervaren loodgieter en vervangen indien nodig.

Share This Post