Index / Bedrijf / Doe State arbeidswetten Trump Federal?

Share This Post

Bedrijf

Doe State arbeidswetten Trump Federal?

De federale overheid heeft bijna 200 wetten met betrekking tot arbeid, loon- en arbeidsvoorwaarden. Deze wetten worden aangenomen door elke staat in de Verenigde Staten. Staten zijn ook vrij om toe te voegen aan elke federale wetgeving als zij dat no

Advertisement

De federale overheid heeft bijna 200 wetten met betrekking tot arbeid, loon- en arbeidsvoorwaarden. Deze wetten worden aangenomen door elke staat in de Verenigde Staten. Staten zijn ook vrij om toe te voegen aan elke federale wetgeving als zij dat nodig acht. Veel staten ervoor kiezen om dit te doen als een manier van omgaan met de bijzondere economische omstandigheden en de kosten van levensonderhoud van het gebied.

Handhaving van Federal arbeidswetten

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid is belast met de handhaving van meer dan 180 federale wetten met betrekking tot het inhuren van praktijken, de behandeling van werknemers, gelijke lonen, discriminatie op de werkvloer, en de veiligheid op de werkplek. Elke werkgever in elke staat in het hele land is gebonden aan dit reglement. Om werkgevers te helpen bij het naleven van regelgeving, het ministerie van Arbeid biedt hulp bij de naleving in de vorm van informatieve posters en arbeidsrecht gidsen.

Enforecement van State arbeidswetten

Elke staat in de VS handhaaft zijn eigen afdeling van de arbeid voor de handhaving van zijn eigen wetten en federale arbeidswetgeving. afdeling van de arbeid Een staat rechtstreeks toezicht op de handhaving van de staat kinderarbeid wetten met bedrijven, documenteert nieuwe medewerkers door middel van keuring van sociale zekerheid, en communiceert met het Amerikaanse ministerie van Arbeid voor de problemen van de naleving.

Wetten State Uiteindelijk ging Federal Laws

Elke staat in de Verenigde Staten heeft de mogelijkheid om bestaande federale arbeidswetgeving te breiden met een eigen set van regels en voorschriften. Deze wetten kunnen wetten, zoals strengere normen minimumloon, garanties voor de lunch pauzes en overuren. In deze gevallen is de staatswet troeven federale wet omdat de staatswet al geschetst door de federale regelgeving van de overheid omvat. Een staat kan niet schrijven een wet met de bedoeling te omzeilen federale wetgeving, zoals het verwijderen van de Americans with Disabilities Act uit de boeken. de wetten van een staat precedent nemen altijd wanneer er geen federale wet bestaat.

Vakbonden

Vakbond opdrachten mag niet met het oog op het omzeilen van de staat of federale arbeidsrecht minima worden getrokken. Zo kan bijvoorbeeld een vakbond arbeidscontract het federaal gevestigde minimumloon niet lager of toestaan ​​dat kinderarbeid, waar een staat de leeftijd van de werknemers beperkt. contracten Unie kunnen verbeteren federale wetten op dezelfde manier staten doen, zoals het garanderen van de werknemers een hoger loon dan de federaal vastgesteld minimum.

Augmentation van Federal arbeidswetten Staten '

Staten hebben de neiging om te kiezen welke federale arbeidswetgeving ze ervoor kiezen om te vergroten. Dit leidt tot wat bekend staat als "werkgever friendly" en "werknemer friendly" toestanden. Californië is een voorbeeld van een werknemer-vriendelijke staat omdat de arbeidswetten garanderen hogere minimumlonen en lunchpauzes voor volwassenen waar de federale wet niet. North Carolina is een werkgever-vriendelijke staat waar de werknemers niet worden gegarandeerd pauzes van welke aard ook.

Share This Post