Index / Huis / DIY Thermopane Window Repair

Share This Post

Huis

DIY Thermopane Window Repair

Repareren van glas in een thermopane raam is anders dan het repareren van single-glazuur ramen. Een thermopane raam is gemaakt van geïsoleerde eenheden die hebben meestal twee ruiten van glas. In plaats van de puttylike beglazing verbinding gebruikt

AdvertisementRepareren van glas in een thermopane raam is anders dan het repareren van single-glazuur ramen. Een thermopane raam is gemaakt van geïsoleerde eenheden die hebben meestal twee ruiten van glas. In plaats van de puttylike beglazing verbinding gebruikt met een enkele ruit, een thermopane raam gebruikt een dichtingsonderdeel en een mechanische stop glas of glaslat.

Twee redenen voor reparatie

Een thermopane venster wordt bepaald door de geïsoleerde glaseenheid. Dit isolatieglas of IG-eenheid wordt gewoonlijk uit twee glasruiten die zijn afgedicht om een ​​afstandhouder, die soms dubbele ruit genoemd. De afstandhouder is aangebracht tussen de glasruiten en continu rond de randen. Wanneer het apparaat is afgesloten, geen lucht of vocht beweegt in of uit van de ingesloten luchtruim. Gebroken glas zal laten bewegen lucht en vocht in de ruimte tussen de ruiten. Dit kan ook optreden wanneer de afdichting tussen de afstandhouder en glasbreuk.

Buitenlucht en vocht in het luchtruim zal condensvorming optreden; het vocht mist op het glas door de verschillende temperaturen binnen het huis en buiten het raam. In ernstige klimaten, kan dit condensatie kraal en bevriezen.Het evalueren van de IG-eenheid

Indien het glas gebroken, de duidelijke reparatie aan de IG-eenheid vervangen. Echter, als de glazen beslagen is, is het niet zo voor de hand dat de IG-eenheid moet worden vervangen. Er zijn ten minste twee methoden van het zetten van een gat in de spacer om vocht te laten uit het luchtruim tussen de ruiten. Hoewel deze werkwijzen de situatie op korte termijn kunnen verbeteren, als de verzegeling wordt verbroken op de IG-eenheid en het vocht mist zal terugkeren. de IG-eenheid ter vervanging is het beste beleid.

Het verwijderen van de IG-eenheid vervangen

Typisch een IG-eenheid is "glazen" in de sjerp frame met een kit, plakband of een pakking die rond de rand. Het glas wordt gehouden in het frame door een aanslag glas, een dunne strip die verwijderbaar is bekend met het frame of vastgeklikt in een groef in het frame. Verwijder deze strip met uiterste zorg - het is nodig voor het installeren van de vervangende IG-eenheid.

Voor het verwijderen van de defecte IG-eenheid, meet het glas breedte, hoogte en dikte zodat de lokale glas winkel een vervangende eenheid kunnen bouwen. Let ook op de afdichtende functie - tape, silicium of pakking - dus vervangingen kunnen worden verkregen met de IG-eenheid. Als de vervangende eenheid wordt verkregen, zorg ervoor dat de afmetingen overeenkomen met het frame, verwijder vervolgens de mislukte IG-eenheid. Controleer om te zien dat het toestel continu in het frame is verzegeld aan alle vier zijden. vervang de beglazing stop voorzichtig. Schoon te maken en opnieuw te schilderen indien nodig.

Share This Post