Index / Huis / DIY Splash Guard achter het fornuis

Share This Post

Huis

DIY Splash Guard achter het fornuis

De muur achter een fornuis wordt vaak spetterde met vloeistof uit borrelende potten en vet van braadpannen. Bescherm deze muur door het installeren van een roestvrij stalen wand paneel achter het fornuis om op te treden als een spatscherm. Deze panel

AdvertisementDe muur achter een fornuis wordt vaak spetterde met vloeistof uit borrelende potten en vet van braadpannen. Bescherm deze muur door het installeren van een roestvrij stalen wand paneel achter het fornuis om op te treden als een spatscherm. Deze panelen worden verkocht in vele bouwmarkten. Ze kunnen snel worden geïnstalleerd met slechts een paar schroeven. Eenmaal geïnstalleerd, vlekken en resten kunnen gemakkelijk worden weggeveegd met een vochtige spons.

Wat je nodig hebt

 • Wandpaneel, roestvrij staal

  Potlood

  Niveau

  Boren

  Boor, iets kleiner dan schroeven

  schroeven

  schroevedraaier

Schuif de kachel uit de buurt van de muur, dus er is genoeg ruimte om te werken achter de rug.

Houd de roestvrij stalen paneel tegen de muur, zodat de onderkant van het paneel gelijk ligt met het aanrecht.

Markeer de locatie van de schroefgaten op de wand te traceren met een potlood.

Boor gaten in de muur waar je de schroeven met potlood had gemerkt. Niet dieper dan de lengte van de schroeven boren.

Plaats het roestvrij stalen paneel tegen de muur, het opstellen van de schroefgaten in het paneel met de gaten dat je gewoon geboord in de muur.

Bevestig het paneel aan de muur aanbrengen van schroeven door de gaten in het paneel en schroeven ze met een schroevendraaier in de voorboorgaten in de muur. Duw het fornuis weer op zijn plaats.

Share This Post