Index / Huis / DIY Pond Filter Media

Share This Post

Huis

DIY Pond Filter Media

De materialen in een vijver filter zijn wat maken het water in uw watertuin sprankelend helder en gezond voor planten en vissen. In plaats van het kopen van dure vijver media uit een tuincentrum of huisdier winkel, kunt u vervangen door minder dure m

AdvertisementDe materialen in een vijver filter zijn wat maken het water in uw watertuin sprankelend helder en gezond voor planten en vissen. In plaats van het kopen van dure vijver media uit een tuincentrum of huisdier winkel, kunt u vervangen door minder dure materialen. DIY vijver filter media is net zo effectief in het mechanische en biologische filtratie voor uw vijver.

Wat je nodig hebt

 • kleine stenen

  Plastic wiffle golfballen

  Hard plastic schuim of puimsteen rotsen

  Quilt batting

  Plastic pot scrubbers

  Vijver filter doos of emmer

  Tuinslang

Open de vijver filter doos of emmer container voorzichtig. Als dit een gebruikte filter, verwijder alle oude filter media en gooi deze weg. Maak de hele container met schoon water. Gebruik geen zeep of chemische oplossingen gebruiken.

Was alle DIY filter media met schoon water voor gebruik. Gebruik geen chemicaliën of zeep te gebruiken op een van hen. Zorg ervoor dat de producten die u kiest geen reinigingsmiddelen of chemicaliën toegevoegd. Wees vooral voorzichtig met sponzen of pot scrubbers, zoals ze vaak worden geïmpregneerd met anti-bacteriële oplossingen of zeep.

Plaats een aantal kleine, hoekige stenen op de bodem van de filterhouder. Dit zal de rest van de filter media uitstrekkend, en biedt plaats voor nuttige bacteriën te koloniseren. Deze bacteriën zijn essentieel voor gezond vijverwater. De rotsen zal ook helpen bij het stabiliseren van de positie van submersible filters in de vijver.

Giet een kunststoflaag, Wiffle stijl golfballen of bio-ballen (plastic dingen vervaardigd voor filters), bovenop de rotsen. Elke DIY filter media met een groot oppervlak is ideaal voor meer groei van bacteriën. Blokjes stijf plastic schuim of puimsteen zijn andere opties. Het open-cel-ontwerp zorgt voor een groter oppervlak.

Voeg dunne, plastic pot scrubbers in een overlappende laag boven op de grove DIY vijver filter media. Dit is de eerste laag van mechanische filtratie te controleren afval en vuil uit het water tuin. Deze zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als duurdere filtermedia.

Oprollen een lengte van katoen of polyester high-loft quilt batting die niet met brandvertragend, beits bewakers of andere chemicaliën is behandeld in een losse spiraal. Plaats deze bovenop de andere doe filtermedia in de houder. Dit materiaal zal eenvoudig filteren uit kleine stukjes van vuil uit het water. Het is relatief goedkoop en kan eenvoudig gereinigd worden met een tuinslang of vervangen indien nodig.

Share This Post