Index / Huis / DIY lekdetectie in een Slab

Share This Post

Huis

DIY lekdetectie in een Slab

Water lekken of gelekt in de kelder van een huis kan leiden tot een beschadigde stichting, wat resulteert in forse reparatiekosten. U kunt waterlekkage op te sporen in de betonplaat van uw kelder vloer. Geen speciale gereedschappen nodig, maar sommig

AdvertisementWater lekken of gelekt in de kelder van een huis kan leiden tot een beschadigde stichting, wat resulteert in forse reparatiekosten. U kunt waterlekkage op te sporen in de betonplaat van uw kelder vloer. Geen speciale gereedschappen nodig, maar sommige leveringen uit rond het huis nodig zullen zijn. Hoe eerder u kunt bepalen dat er water lekt op de betonnen plaat, hoe sneller je kunt het probleem op te lossen.

Wat je nodig hebt

  • Zaklamp

    waterrekening

    Papier

    Potlood

Richt een zaklamp bij de basis van de boiler, wasmachine en andere toestellen gezet op de betonplaat vloer in de kelder. Speel de lichtbundel van de zaklamp rond het apparaat om te zoeken naar eventuele sporen van water. Met je hand rond de basis van het apparaat en uit het apparaat te voelen voor water kan lek in de betonplaat.

Voeg uw waterrekening voor dit jaar en schrijf het nummer naar beneden. Voeg uw waterrekening voor dezelfde hoeveelheid tijd voor het voorafgaande jaar en schrijf het nummer naar beneden. Vergelijk het totaal voor de twee jaar om te zien of de kosten voor het huidige jaar is veel groter dan die van het voorgaande jaar. Als dat zo is, kan er water lekken uit een toestel in de kelder en de meeste kans heeft gelekt in de betonplaat.

Run je hand langs de randen van de betonplaat vloer die op een helling te voelen voor het vocht dat aangeeft water is gelekt onder de plak.

Doe je hand over eventuele scheuren of breuken in de betonplaat vloer te voelen voor vocht. Als je hand komt weg nat, er is water dat is uitgelekt onder de betonplaat.

Hints

Een lek detector alarm apparaat kan tegen de basis van een apparaat in de kelder worden geïnstalleerd. Dit apparaat waarschuwt u wanneer water wordt gedetecteerd.

Share This Post