Index / Huis / Dichtheid van Multiplex

Share This Post

Huis

Dichtheid van Multiplex

Triplex, een gebruikte materiaal in de bouw, is samengesteld uit dunne platen houtfineermaterialen die aan elkaar gelijmd. Multiplex heeft de voorkeur van werknemers in de bouw, omdat in tegenstelling tot sommige blank hout varianten, multiplex is ov

AdvertisementTriplex, een gebruikte materiaal in de bouw, is samengesteld uit dunne platen houtfineermaterialen die aan elkaar gelijmd. Multiplex heeft de voorkeur van werknemers in de bouw, omdat in tegenstelling tot sommige blank hout varianten, multiplex is over het algemeen bestand tegen krimp, scheurvorming en kromtrekken en is veel sterker dan gewoon hout. Aangezien multiplex is opgebouwd uit verschillende lagen van hout fineer die soms afkomstig zijn uit verschillende houtsoorten, de dichtheid en het gewicht varieert. Naast het houtfineer gebruikt, het proces van hoe het samen geplakt helpt ook bepalen de dichtheid.

Inzicht Multiplex Density

In het algemeen, multiplex een hogere dichtheid dan de gebruikelijke houtsoorten tegenhanger. Bijvoorbeeld, een multiplex van populier een dichtheid van ongeveer 520 kilogram per kubieke meter, terwijl een populier hout heeft een dichtheid van ongeveer 450 kg per kubieke meter.

De meeste multiplex platen komen ook met verschillende soorten houtfineer en deze veneers vormen de kern en het gezicht van de multiplex. Core fineer verschillen van de nominale fineer en de dichtheid van een multiplexplaat is gewoonlijk berekend op basis van de soort van de kern veneers. Multiplex gezicht veneers zijn geïnstalleerd om het blad een meer esthetisch aantrekkelijk uiterlijk te geven en ze zijn meestal dunner dan kern fineer.

Common Core soorten en hun dichtheid

In de VS, commerciële multiplex kernen komen meestal uit vier soorten hout: hardhout, dennen, populieren en berken. De dichtheid van triplex sterk afhankelijk is van de kern gebruikt, zodat het betekent ook verschillende kernen verschillende dichtheden. Multiplex met een berk kern een dichtheid van ongeveer 650-700 kg per kubieke meter, terwijl een populier kern een dichtheid die ongeveer 500-530 kg per kubieke meter varieert. Een hardhouten kern een dichtheid die varieert 580-620 kilogram per kubieke meter, terwijl een pine kern een dichtheid van ongeveer 560-610 kg per kubieke meter.

Soorten multiplex met verschillende kernen

Triplex platen worden soms aangeduid gebaseerd op hun speciale kernen en dichtheid. Enkele technische termen die worden gebruikt in de etikettering multiplex platen zijn "medium density fiber kern hardhout multiplex ',' medium en high density overlay multiplex" (MDO en HDO), en "high density multiplex" (HDP). MDF multiplex maakt gebruik van een kern die is samengesteld uit fijne houtstof gemengd met lijm of bindmiddel en vervolgens warmte geperst om panelen te vormen. De dichtheid is ongeveer 769 kilogram per kubieke meter.

MDO en HDO multiplex maakt gebruik van twee kernmaterialen: geperste vezels en gelamineerd spar fineer. Het is ontworpen om minder dan een MDF wegen, maar is stabieler dan normaal multiplex. Net als de andere kernen, is de dichtheid op basis van hoe het werd geproduceerd en de kern gebruikte soorten.

HDP maakt gebruik van algemeen esdoorn of berk als haar core materiaal en ze zijn gemaakt met meer facings in vergelijking met HDO multiplex platen. HDP wordt vaak gebruikt bij het maken basisinrichting zoals lades omdat ze sterker en stabieler dan andere soorten multiplex.

Andere Multiplex Properties

Er zijn een aantal geïmporteerde multiplex platen die meerdere cores combineren en deze soorten hebben ook verschillende dichtheden, afhankelijk van de combinatie en de manier waarop ze werden vervaardigd. Het cijfer van de multiplex speelt ook een rol in de dichtheid. Multiplex kwaliteit varieert van X - wat betekent dat er knopen, gaten en scheuren zichtbaar op het blad, A - waar de hele plaat is bijna perfect, met inbegrip van de fineer gezichten. Vochtgehalte speelt ook een rol in de dichtheid van een multiplex plaat.

Share This Post