Index / Hobby's, Games & Toys / Dichtheid Molarity Conversion

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Dichtheid Molarity Conversion

Molariteit het aantal mol per volume-eenheid. Een mol is een maat voor het aantal moleculen in een monster. Omdat sommige vergelijkingen in plaats van molen dichtheid geschreven kan omwisseling voorkeur direct dichtheid te werken. De reden dat vergel

Advertisement

Molariteit het aantal mol per volume-eenheid. Een mol is een maat voor het aantal moleculen in een monster. Omdat sommige vergelijkingen in plaats van molen dichtheid geschreven kan omwisseling voorkeur direct dichtheid te werken. De reden dat vergelijkingen kunnen worden geschreven in molen is mogelijk te maken voor een breder gebruik van vergelijkingen, zodat u een evenredigheidsconstante voorkomen wisselende. Een voorbeeld is het ideale gaswet PV = nRT, waarin n het aantal molen. Vervangen n / V met een dichtheid zou de evenredigheidsconstante R kracht te variƫren tussen gassen.

Definitie van Mole

Een mol is een maat voor een stof numeriek gelijk in gram het molecuulgewicht of molecuulmassa. Bijvoorbeeld, het molecuulgewicht van waterstof 1,00794 atomaire massa-eenheden (amu), zodat een mol waterstof 1,00794 gram weegt. Een mol zuurstof weegt 15,9994 gram. De reden dat de waarden niet exact gelijk zijn aan 1 of 16 omdat molecuulgewicht gemiddelde van isotopen van een element.

Definitie van Molarity

Molariteit is een maat voor de concentratie: mol opgeloste stof per liter (L) oplosmiddel. (Dit moet niet worden verward met "molaliteit," wat mol per kilogram oplosmiddel.) Molariteit wordt weergegeven met een hoofdletter M. Bijvoorbeeld, 12,011 g grafiet opgelost in een liter water worden gezegd dat een concentratie hebben 1.0000M, of een molariteit van 1,0000.

Conversie

Een essentiƫle stap in het omzetten tussen de dichtheid en molariteit is toegang tot de molecuulgewichten van de elementen. Gelukkig periodieke tafels de neiging om ze, onder elk element symbool vermeld bevatten.

Vervolgens, het molecuulgewicht van de opgeloste stof te bepalen. Stel dat de opgeloste stof natriumchloride (NaCl). Het molecuulgewicht van NaCl 22,990 (Na) + 35,453 (Cl) = 58,443 amu.

Als 30 g NaCl in oplossing zijn opgelost, het aantal mol opgeloste stof 30g / (58.443g per mol) = 0,5133 mol.

Stel dat er 500 ml oplosmiddel. Anders, molariteit wordt gemeten per liter (L) oplosmiddel. Dus de molariteit is 0,5133 mol / 0.5L = 1.027M.

Het omzetten terug naar de dichtheid is een kwestie van te vermenigvuldigen met (58.443g per mol) tot 60.02g / L krijgen.Share This Post