Index / Huis / Diatomeeënaarde Vs. bentoniet Clay

Share This Post

Huis

Diatomeeënaarde Vs. bentoniet Clay

Bentonietklei en diatomeeënaarde zijn natuurlijk voorkomende micro-deeltjes materialen in de Verenigde Staten. Hoewel ze geen gemeenschappelijke klinken, zijn ze te vinden in veel verschillende producten en dienen vele doeleinden in het dagelijks lev

AdvertisementBentonietklei en diatomeeënaarde zijn natuurlijk voorkomende micro-deeltjes materialen in de Verenigde Staten. Hoewel ze geen gemeenschappelijke klinken, zijn ze te vinden in veel verschillende producten en dienen vele doeleinden in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld, diatomeeënaarde is een gemeenschappelijke component in het zwembad filtratiesystemen, terwijl bentoniet klei wordt gebruikt in de kattenbakvulling.

Diatomeeënaarde: Identificatie

Diatomeeënaarde of DE, is de naam gegeven aan een produkt, eencellige algen, diatomeeën of volgens Princeton University. De celwanden van deze algen uit silica, maar de wanden kunnen in vorm variëren gebaseerd op het type diatomeeën: centric of pennate. Centric diatomeeën hebben radiale symmetrie, terwijl pennate diatomeeën zijn bilateraal. In grote aantallen, deze kleine gefossiliseerde algen maken het stof bekend als DE.

Bentoniet Clay: Identificatie

Bentonietklei tot een van de vier hoofdgroepen kleimaterialen: smectiet. Smectieten zijn een groep van klei die hoge zwelling of krimpen potentieel beschikken. Bentonietklei bestaat uit microdeeltjes die bestaan ​​uit anionogene smectietklei materialen, beter bekend als vulkanische as. Het is gebruikelijk in de Verenigde Staten op gebieden zoals Wyoming of Kentucky, waar het kan worden gevonden in sommige gebieden zo dik als 3 voeten.

Diatomeeënaarde Gebruikt

Er zijn verschillende vormen van DE, waaronder een food-grade versie. Pool-grade DE is een andere vorm, gebruikt bij de filtratiesystemen van in de grond en bovengrondse zwembaden in huizen in de Verenigde Staten. Diatomeeënaarde speelt ook een rol in het drinkwater filtersystemen, controleren en het afweren van insecten en zelfs voor het brouwen van bier.

Bentoniet Clay Gebruikt

Net als DE, is bentoniet klei ook vaak gevonden in veel huizen in de Verenigde Staten. Bentoniet klei zwelling eigenschappen, waardoor het ideaal is voor gebruik in cat nesten. In tegenstelling tot diatomeeënaarde, is bentoniet klei geen water door te filteren, waardoor het ideaal is voor het afdichten van waterpartijen in de groenvoorziening of voor het voorkomen van verontreiniging van boorvloeistoffen in roterende boorspoelingen. Het kan ook worden gebruikt in de productie situaties, zoals ijzererts pelletiseren.

Share This Post