Index / ouderschap / Developmental Milestones voor kinderen met het syndroom van Asperger

Share This Post

ouderschap

Developmental Milestones voor kinderen met het syndroom van Asperger

Tijdens de eerste jaren van het leven van een kind, de meeste ouders zich richten op mijlpalen zoals praten en lopen als een maatstaf voor de ontwikkeling van hun kind. Asperger, echter niet altijd invloed kinderen op een manier die gemakkelijk detec

AdvertisementTijdens de eerste jaren van het leven van een kind, de meeste ouders zich richten op mijlpalen zoals praten en lopen als een maatstaf voor de ontwikkeling van hun kind. Asperger, echter niet altijd invloed kinderen op een manier die gemakkelijk detecteerbaar voor het ongetrainde oog zijn pas later. Gezien het feit dat de gemiddelde leeftijd van de diagnose is ongeveer 8 jaar oud, veel ouders van kinderen met deze aandoening kunnen gaan voor jaren zonder zich bewust iets mis is. Vinden dat een kind het syndroom van Asperger - een vorm van autisme - kan een verrassende ontdekking.

Hoe Asperger beïnvloedt Development

Het syndroom van Asperger, net als andere aandoeningen op het autisme spectrum, van invloed op de manier waarop de hersenen informatie verwerken. Kinderen met de aandoening kan soms vertonen dieper autistische symptomen, maar de meest voorkomende kenmerken van het Asperger-syndroom zijn verminderde sociale vaardigheden, obsessieve interesses en repetitief gedrag. Soms is een kind met het Asperger-syndroom normaliteit te bereiken in sommige gebieden - zoals fysieke coördinatie - hoewel hun sociale ontwikkeling altijd anders dan leeftijdgenoten zonder Asperger zal zijn.

communicatie Milestones

De meeste kinderen met het Asperger-syndroom hebben geen moeite met het leren spreken, maar hun eerste woorden kunnen ongebruikelijk zijn. In plaats van "mama" of "dada," zij kan beginnen met meer complexe woorden. Als het kind groeit, kan hij eigenlijk overtreffen andere kinderen van zijn leeftijd op het gebied van de woordenschat. Hij kan ook langer duren om mijlpalen te bereiken op het gebied van non-verbale communicatie, als hij ze helemaal bereikt. Veel mensen met Asperger strijd om correct te interpreteren en te gebruiken signalen, zoals oogcontact en gezichtsuitdrukkingen. Deze strijd gaat verder vaak in de volwassenheid.

emotionele Milestones

Autisme spectrum stoornissen, zoals het syndroom van Asperger van invloed op de manier waarop de hersenen informatie verwerken. Hierdoor kunnen veel kinderen met deze aandoening moeilijk inleven in gevoelens van anderen of uiten zichzelf hebben. Zulke mijlpalen bereikt kan worden, maar vaak is het kind is nog steeds alleen op de hoogte van andere emoties op een puur intellectueel niveau en kunnen nooit echt leren om op natuurlijke wijze inleven in anderen. Zijn gevoeligheid voor prikkels van buitenaf kan ook een belemmering vormen emotionele ontwikkeling. Bepaalde sensaties, zoals het gevoel van een stof, of plotselinge harde geluiden of heldere flitsen kan leiden tot angst of emotionele uitbarstingen.

sociale Milestones

Van alle symptomen van Asperger-syndroom, verstoorde sociale ontwikkeling is de meest voorkomende. Kinderen met Asperger hebben vaak moeite met het vormen en onderhouden van vriendschappen. Zo kunnen andere kinderen moeite hebben omgaan met zijn onbuigzame noodzaak om herhaling of aandringen op harde routines of regels. Zijn obsessie met een bepaald onderwerp kan ook interfereren met zijn vermogen om vrienden te maken. Echter, kinderen met Asperger's kan passend sociaal gedrag te leren. Het duurt vaak langer voor hen om sociale vaardigheden onder de knie, omdat het leren van hen is meer een kwestie van rote meesterschap dan intuïtief of natuurlijke ontwikkeling voor een kind met Asperger.

Share This Post