Index / Cars / Delen van een viertaktmotor

Share This Post

Cars

Delen van een viertaktmotor

De vier-takt motor is het hart van de meest moderne motorfietsen. Hoewel viertakt motoren zijn beschikbaar in verschillende verplaatsingen en cilinder regelingen hun basiscomponenten blijven hetzelfde. Cilinderkop Ook wel aangeduid als het boveneinde

Advertisement

De vier-takt motor is het hart van de meest moderne motorfietsen. Hoewel viertakt motoren zijn beschikbaar in verschillende verplaatsingen en cilinder regelingen hun basiscomponenten blijven hetzelfde.

Cilinderkop

Ook wel aangeduid als het boveneinde, de cilinderkop herbergt de zuigers, kleppen, tuimelaars en nokkenassen.

Valves

Een paar kleppen, gebruikt voor het controleren brandstof inlaat en uitlaat, worden geregeld door een set van vingers op de nokkenas genoemd lobben. Als de inlaatklep opent, wordt een mengsel van brandstof en lucht uit de carburateur getrokken in de cilinder. De uitlaatklep verdrijft de verbruikte lucht / brandstofmengsel na de verbranding.

Nokkenas

Meestal ketting of tandwiel aangedreven, de nokkenas draait, met behulp van de lobben van de tuimelaars bedienen. Deze open de inlaat- en uitlaatkleppen op vooraf ingestelde intervallen.

de zuiger

De zuiger beweegt op en neer in de cilinder en comprimeert het lucht / brandstofmengsel wordt ontstoken door een bougie. De brandstof kracht stuwt de zuiger naar beneden. De zuiger wordt door een zuigerpen naar een drijfstang bevestigd.

Krukas

De krukas is opgebouwd uit een linker en rechter vliegwiel verbonden drijfstang de zuiger door een krukpen, die draait om de zuiger op en neer beweging te creƫren. De nok kettingwiel is gemonteerd op de krukas van de ketting of de nokkenas aandrijft regelt.

transmissie

De transmissie bestaat uit een set tandwielen dat de rotatiesnelheid van de krukas zetten in torque. De transmissie wordt aangegrepen door de koppeling en hierdoor de motor tandwiel te draaien in de verhouding omgezet, trekt de aandrijfketting en waardoor uiteindelijk het achterwiel te draaien als de ketting trekt het kettingwiel.

Share This Post