Index / Onderwijs / Definitie van zure oplossing

Share This Post

Onderwijs

Definitie van zure oplossing

Zure oplossingen iedere oplossing die een hogere concentratie waterstofionen dan water heeft; oplossingen die een lagere concentratie waterstofionen dan water worden genoemd basische of alkalische oplossingen. Classificatie Zuurgraad wordt gemeten op

Advertisement

Zure oplossingen iedere oplossing die een hogere concentratie waterstofionen dan water heeft; oplossingen die een lagere concentratie waterstofionen dan water worden genoemd basische of alkalische oplossingen.

Classificatie

Zuurgraad wordt gemeten op een schaal die bekend staat als de pH die water bij 7 sets; alle zure oplossingen een pH lager dan 7 en basen pH groter dan 7.

zuurheid

Hoe dichter een zuur is 0 op de pH-schaal de zuurder is; de pH-schaal is exponentieel dus een verlaging van pH 1 bedraagt ​​10 keer groter zuurgraad.

types

Veel voorkomende oplossingen zijn zuur inclusief sinaasappelsap, citroensap, koffie en zelfs speeksel. Water verontreinigd met zure oplossingen zal zichzelf geworden licht zuur.

corrosie

Zure oplossingen hebben de mogelijkheid om corroderen of "eet" verschillende materialen in de tijd; oplossingen met een hogere zuurgraad zal materialen sneller corroderen.

lichamelijke functie

Het menselijk lichaam produceert maagzuur en zoutzuur in de maag waardoor zij voedsel afbreken.

Share This Post