Index / wettelijk / Definitie van een aankoopovereenkomst

Share This Post

wettelijk

Definitie van een aankoopovereenkomst

Vorderingen koopovereenkomsten toestaan ​​dat een onderneming te verkopen de nog-niet-betaalde facturen van zijn klanten, of "vorderingen." De overeenkomst is een contract waarin de verkoper krijgt geld upfront voor de vorderingen, terwijl de ko

AdvertisementVorderingen koopovereenkomsten toestaan ​​dat een onderneming te verkopen de nog-niet-betaalde facturen van zijn klanten, of "vorderingen." De overeenkomst is een contract waarin de verkoper krijgt geld upfront voor de vorderingen, terwijl de koper krijgt het recht om de vorderingen te verzamelen. De verkoper krijgt de beveiliging, terwijl de koper krijgt een winst kans.

Debiteuren

De vorderingen ontstaan ​​wanneer een bedrijf iets verkoopt, maar niet onmiddellijk betaling - een klassieke "Bill Me Later" transactie. Het bedrijf geeft de klant een factuur voor de betaling, misschien wel het aanbieden van een korting als de klant snel terugverdient.

Boekhoudkundige behandeling

Bedrijven meestal boekt omzet wanneer een verkoop wordt gemaakt, ook al is het nog geen betaling heeft ontvangen. Totdat de betaling komt, blijkt de opbrengst van de verkoop op het grootboek als debiteuren. Wanneer klanten hun rekeningen te betalen, het bedrag betaald verschuift van debiteuren om geld. In de tussentijd, echter, het bedrijf wacht - en hoopt dat de klant niet in gebreke.

Redenen voor het verkopen

In plaats van te wachten om openstaande rekeningen te innen, kan een bedrijf zijn vorderingen te verkopen aan iemand anders, meestal op een korting. Het bedrijf krijgt geld upfront en niet te maken hebben met het gedoe van het verzamelen of de onzekerheid van het wachten. Vorderingen kunnen een belangrijke troef van een bedrijf te zijn; hoe sneller ze worden omgezet in contant geld, kan het sneller het bedrijf dat geld te gebruiken voor iets anders.

Redenen voor het kopen

Een schoen winkel is in het bedrijfsleven om schoenen te verkopen. Een restaurant bestaat om maaltijden te verkopen. Evenmin is in het bedrijfsleven om uitstaande schulden te innen. Andere bedrijven echter gespecialiseerd in het. Als een dergelijke onderneming vorderingen op, laten we zeggen, 90 cent op de dollar kon kopen en vervolgens het verzamelen van de volledige bedrag van de vorderingen, zou het een mooie winst te maken. Financiële instellingen zijn ook frequente kopers van de vorderingen. Ze kunnen ze aan elkaar vast te houden als activa of pakket vorderingen op veel bedrijven en aandelen van het pakket te verkopen aan beleggers op zoek naar een gestage stroom van inkomsten.

Purchase Agreements

Vorderingen koopovereenkomsten opzetten van een contractueel kader voor de verkoop van debiteuren. Een bedrijf kan ervoor kiezen om al haar vorderingen in het kader van een enkele overeenkomst te verkopen, of het kan kiezen om een ​​onverdeeld belang in het zwembad van de vorderingen te verkopen. Rekeningen-vorderingen koopovereenkomsten zijn meestal met meerdere contracten, met een bedrijf de verkoop van de vorderingen, andere partij ze te kopen, en de extra bedrijven dienen als servicers en beheerders. Het contract omschrijft de voorwaarden van de verkoop - wie wat en wanneer betaalt; wie wat en wanneer ontvangt; en wat de verantwoordelijkheid van elke partij is.

Share This Post